4 Başkentli çeyrek finalist

Güncelleme Tarihi:

4 Başkentli çeyrek finalist
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2021 01:42

14 takımlı ligde Ankara, en çok ekiple temsil edilen kent oldu. Play-off turunda maçlar yarın başlayacak. Seride iki galibiyete ulaşan takımlar yarı finalde mücadele etme hakkını kazanacak.

Haberin Devamı

Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde normal sezon sona erdi. Ligde 26. ve son hafta maçlarının ardından normal sezonu Fenerbahçe Öznur Kablo yenilgisiz lider bitirdi.
Sarı-lacivertlilerin yanı sıra, Başkentin 4 ekibi; Nesibe Aydın, OGM Ormanspor, Çankaya Üniversitesi ve BOTAŞ ile birlikte Galatasaray, ÇBK Mersin Yenişehir Belediyespor ve Hatay Büyükşehir Belediyespor takımları play-off etabına kaldı.
Normal sezonu son 2 sırada bitiren Büyükşehir Belediye Adana Basketbol ile Samsun Canik Belediyespor küme düştü.
Son hafta maçlarında; OGM Ormanspor, İzmit Belediyespor’u 107-68, BOTAŞ da Samsun Canik Belediye’yi 81-37 yenerken, Çankaya Üniversitesi, Bellona Kayseri Basketbol’a deplasmanda 103-66, Nesibe Aydın ise Galatasaray’a kendi evinde 76-74 mağlup oldu.
Ligde normal sezonu; Nesibe Aydın 19 galibiyet ve 45 puanla üçüncü, OGM Ormanspor 16 galibiyet ve 42 puanla dördüncü, Çankaya Üniversitesi 15 galibiyet ve 41 puanla beşinci, BOTAŞ ise 14 galibiyet ve 40 puanla yedinci sırada tamamladı.
Bu sezon ilk kez Süper Ligde mücadele eden Nesibe Aydın, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın ardından ligi üçüncü sırada tamamlayıp, büyük bir başarının altına imza attı.

PLAY-OFF’TA DERBİ HEYECANI YAŞANACAK

Play-off çeyrek final turunda Fenerbahçe Öznur Kablo-Hatay Büyükşehir Belediyespor, Galatasaray-BOTAŞ, Nesibe Aydın-ÇBK Mersin Yenişehir Belediyespor ve OGM Ormanspor-Çankaya Üniversitesi eşleşmeleri oluştu. Ligi 4 ve 5. sırada tamamlayan iki takım, OGM Ormanspor ile Çankaya Üniversitesi, yarı final vizesi alabilmek için başkent derbisinde kozlarını paylaşacak. Normal sezonda oynanan ilk maçı 88-68, ikinci karşılaşmayı ise 71-69 OGM Ormanspor kazandı.
İki galibiyete ulaşacak ekibin tur atlayacağı çeyrek finalde, birinci maçlar 27-28 Mart, ikinci maçlar 30-31 Mart, gerekirse üçüncü karşılaşmalar 2-3 Nisan tarihlerinde oynanacak.
Fenerbahçe Öznur Kablo-Hatay Büyükşehir Belediyespor ile OGM Ormanspor-Çankaya Üniversitesi eşleşmelerinin galipleri ile Galatasaray-BOTAŞ, Nesibe Aydın-ÇBK Mersin Yenişehir Belediyespor eşleşmelerinin kazananları, yarı finalde birbirine rakip olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!