4. adımda hedef zirve

Güncelleme Tarihi:

4. adımda hedef zirve
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2021 01:07

Başkent ekibi, aynı puana sahip olduğu lider Bereket Sigorta Ümraniyespor’u averajla takip ediyor. 3 maçtır galip gelen sarı-lacivertliler, Eryaman Stadı’nda bugün saat 20.00’de başlayacak müsabakayı da kazanıp, koltuğa oturmayı planlıyor.

Haberin Devamı

TFF 1. Lig’de sezon başında belirlediği şampiyonluk hedefine doğru yol alan MKE Ankaragücü, 10. haftanın açılışında bugün Manisa FK takımını konuk edecek. Eryaman Stadı’nda saat 20.00’de başlayacak mücadeleyi, hakem Mustafa Kürşad Filiz yönetecek.
Bu maç öncesinde Ankaragücü 21 puanda ve aynı puana sahip olduğu lider Bereket Sigorta Ümraniyespor’u 2 gol averajı ile ikinci sırada takip ediyor. Oynadığı son 3 maçta; Bursaspor, BŞB Erzurumspor ve Bandırmaspor’u yenerek galibiyet serisi yakalayan sarı-lacivertliler, hem bu seriyi 4’e çıkarmayı hem de maç fazlası ile de olsa liderlik koltuğuna oturmayı amaçlıyor.
Ankaragücü, bu sezon geride kalan 9 maçta yenilmezken, evinde oynadığı 4 maçın ikisini kazandı, (Gençlerbirliği - BŞB Erzurumspor) ikisinde ise (Koaaelispor - Menemenspor) berabere kaldı. Geçen sezon bir alt ligde yakaladığı çıkış ile dikkatleri çeken, bu sezon başında da oynadığı 3 maçı kazanan Manisa FK ise son dönemde büyük bir düşüş yaşıyor. Ege temsilcisi, deplasmanda 3, toplamda da 6 maçtır kaybediyor. Manisa FK, 9 puan ve averajla, 15. basamakta bulunuyor.

HÜCUM SİLAHLARI ÇOK ETKİLİ

Geride kalan 9 haftada 17 gol atan ve bu alanda da Ümraniyespor ile zirveyi paylaşan Ankaragücü, hücum gücüyle öne çıkıyor. 7 golle krallık yarışının ilk sırasında olan Eren Derdiyok ile birlikte, Owusu, Ariyibi, Cem, Zahid, Aatıf, Nadir ve Murat gibi isimler başkent ekibinin önemli silahları. Savunmada görev yapan Erdem Özgenç, gol pası istatistiklerinde rakiplerini geride bırakırken, savunma oyuncusu Yusuf Abdioğlu da attığı 4 golle şu ana kadar takımına gol anlamında önemli katkı verdi.
Manisa FK’da, geçmiş dönemlerde Ankaragücü forması giyen Jamaikalı forvet Dever Orgill, 3 golle takımının en golcü ismi konumunda. Andre Sousa’nın 3, Nizamattin Çalışkan’ın da 2 golü bulunuyor.
Uzun süren sakatlığının ardından yeniden takıma dönen Hasan Hüseyin Acar’ın maç eksiği nedeniyle forma giyme şansı öz görünüyor. RAKİP TAKIMDA İŞLER KARIŞIK
Ankaragücü’nün bugünkü rakibi Manisa FK’da sular durulmuyor. Ege ekibi, hafta içinde yaptığı teknik direktör değişikliğiyle Turgay Altay’ı göreve getirdi. Ligde 6 maçtır galip gelemeyen ve küme düşme hattının bir basamak üzerinde duran Manisa FK, Turgay Altay yönetimindeki ilk maçına çıkacak.
Teknik direktör Serkan Özbalta ile ligde ilk 3 haftayı kayıpsız geçtikten sonra 5 maçında puan alamayan Manisa FK, 8. haftanın ardından Özbalta’nın yerine Naci Şensoy’la anlaştı. Şensoy yönetiminde konuk ettiği ilk maçta Adanaspor’a 3-0 mağlup olan Manisa temsilcisi, o müsabakanın ardından Şensoy’un yanı sıra sportif direktör Serkan İşyapan’la yollarını ayırdı.
Kulüp yönetimi, futbolculardan; Kubilay Aktaş, Anıl Koç, Andres Sousa, Sadi Karaduman ve Kemal Rüzgar’ın da kadro dışı bırakıldığını açıkladı.

10 BİN TARAFTARLA MAÇ KAYBETMEYİZ

Haberin Devamı

MKE Ankaragücü Kulübü Basın Sözcüsü Gökalp Üstün, teknik direktör Mustafa Dalcı ve futbolcuların her maç yüreklerini sahaya koyduklarını belirterek, “Bugün sahamızda Manisa Futbol Kulübü’nü ağırlayacağız. Manisa ekibinin ardından Eyüpspor ve Bereket Sigorta Ümraniyespor ile karşılaşacağız. 3 zorlu maçın hepsine galibiyet parolasıyla çıkacağız” diye konuştu.
Üstün, Bereket Sigorta Ümraniyespor ile aynı puanla liderliği paylaştıklarını anımsatarak, “İstanbul ekibinin son 5 maçında 2 galibiyeti var. Ümraniyespor’un grafiğine göre azalan bir eğrisi var. Biz son 5 maçın 4’ünü kazandık. Bizim grafiğimiz yukarıda. Bu çok önemli. Bizim daha iyi gittiğimizi yorumlayabiliriz” dedi.

BİLETLER ÇOK UCUZ

MKE Ankaragücü taraftarını maça davet eden Üstün, şunları söyledi:
“Bu armanın sevdalısıyız. Gururluyuz, güçlüyüz Ankaragüçlüyüz. Gurur duyuyoruz Ankaragüçlü olmaktan ama ne yazık ki Eryaman Stadı’na gidip tribüne baktığınızda gurur duyulacak bir tablo yok. Taraftarımızın aşı olması lazım. Maç biletlerimiz çok ucuz. Biletler fiyatlarımız 20 ila 40 lira arasında. Taraftarı tribüne çekmemiz lazım. MKE Ankaragücü’nün 12’nci gücü taraftarı. 12’nci gücün burada ayaklanması ve takımı yalnız bırakmaması lazım. 10 bin taraftarımız gelirse Eryaman Stadı’nda hiçbir takım maç alamaz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!