370 milyon TL borçla mücadele kolay değil

Güncelleme Tarihi:

370 milyon TL borçla mücadele kolay değil
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2020 10:22

Transfer yasağının kalkması ve tahtanın açılması için 40 milyon TL’ye yakın nakde ihtiyaç duyduklarını hatırlatan Mert, “Devre arası döneme bu yasak ile girmek istemiyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kulüpler Birliği’nin tavsiye niteliğindeki talebinin Türkiye Futbol Federasyonu yönetimi tarafından kabul edilmesinin ardından liglerden küme düşmenin kaldırılması kararı sonrası, macerasına yeniden Süper Ligden devam edecek olan Ankaragücü’nde, mali tablo endişe veriyor. Fatih Mert ve ekibinin göreve geldiği 2019 yılı Ekim ayı sonunda 285 milyon TL olan borç miktarı, geçen yaklaşık 10 aylık süreçte, 370 milyon TL’ye yükseldi.
Ankaragücü’nün borcunun 370 milyon lira olduğunu ifade eden kulüp Başkanı Fatih Mert, mevcut transfer yasağını kaldırmak için ise 40 milyon TL’ye ihtiyaç duyulduğunu açıkladı.
Fatih Mert, transfer yasağını kaldırmak için yönetim olarak çabaladıklarını, sonuca varmak için de şartları zorladıklarını belirterek, “Biz, Ankaragücü için bayramda da mücadele etmeyi sürdürdük. Kulübün kasasında 1 TL bile yok. 3 yabancı oyuncudan kaynaklı transfer yasağını kaldırmak için 40 milyon TL gerekiyor. Oyuncular anlaşmaya yanaşmıyor ancak biz uzlaşı sağlamak için uğraşıyoruz. Transfer yasağı ile devre arası dönemine girmek istemiyoruz” diye konuştu.
Mert, “Şu an bizim yönetimin kulübe verdiği borç miktarı 30 Milyon TL. Dünyada salgın nedeni ile ekonomik kriz had safhada. Bu dönemde 370 Milyon TL borcu olan bir kulübün, Süper Lig’de mücadele etmesini sağlıyoruz. Bu kolay değil” dedi.

BAZI İSİMLERİN PİYASA DEĞERİ YÜKSEK

Teknik Direktör konusunda da değerlendirme yapan Mert, “İsmail Kartal, Abdullah Avcı ve Ersun Yanal gibi isimler bize sürekli soruluyor. Şu an için bu isimlerin Ankaragücü’nde çalışması zor. Piyasa değeri yüksek isimler ve bunu karşılayacak bütçemiz yok. Yerli bir teknik direktörle anlaşacağız. Gündemimize yabancı bir teknik adam ismi gelmedi” ifadelerini kullandı.
Fatih Mert, sezon içerisinde teknik direktör konularında hata yaptıklarını kabul etti ve bu hatalarının bir sebepleri olduğunu dile getirip, “Bunların sebepleri içimde kalacak” dedi.

KONRAD MİCHALAK İLE ANLAŞMAK İSTİYORUZ

Fatih Mert iç transfer konusunda, “Devre arasında aramıza katılan Polonyalı oyuncu Konrad Michalak ile yeniden anlaşmaya yakınız. Büyük ihtimalle yeni sezonda da Ankaragücü’nde oynayacak. Bunu istiyoruz. Arjantinli oyuncu Hector Canteros’un sakatlığı vardı. Sakatlığı geçtiyse yeniden takıma kazandırabiliriz. Takımın tecrübeli oyuncuları İlhan Parlak ve Sedat Ağçay konusunda henüz karar vermedik” dedi.
Ankaragücü’ne önceki sezonun devre arasında gelen ve sözleşmesi sona eren Jamaikalı forvet Dever Orgill ise Süper Lig ekiplerinden Antalyaspor ile anlaştı.

Haberin Devamı

GENEL KURUL EKİM’DEN SONRA

Haberin Devamı

Ankaragücü kulübü, olağan genel kurul ile ilgili olarak, resmi sitesinden bir açıklama yaptı. Açıklamada, koronavirüs salgını nedeni ile İçişleri Bakanlığı’nca daha önce yayınlanan genelgede, dernek genel kurul toplantılarının 31 Temmuz 2020 tarihine kadar erteleneceği, bu sürenin 3 aya kadar İçişleri Bakanınca uzatılabileceği hatırlatılarak, bakanlık tarafından yeni sürenin 31 Ekim 2020 tarihine kadar uzatıldığı ifade edildi.
Bu doğrultuda, kulüp olağan genel kurulunun, İçişleri Bakanlığı kararı gereğince, 31 Ekim 2020 tarihinden sonra yasal süreler içerisinde gerçekleştirileceği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!