37 yıl sonra ilk kapışma

Güncelleme Tarihi:

37 yıl sonra ilk kapışma
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2021 00:34

Puan cetvelinde kritik bir noktada bulunan kırmızı-siyahlılar, kazanıp 20 puan barajının üzerine çıkmayı hedefliyor. Eryaman Stadı’nda bugün saat 19.00’da başlayacak maçı hakem Ali Şansalan yönetecek.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği, Süper Lig’de 19. haftanın açılış maçında bugün konuk edeceği Fatih Karagümrük ile 37 yıl sonra karşı karşıya gelecek.
Gençlerbirliği ile Fatih Karagümrük arasında oynanacak karşılaşma Eryaman Stadı’nda saat 19.00’da başlayacak. Müsabakayı, hakem Ali Şansalan yönetecek.
2 ekip son olarak 1983-1984 sezonunda o zamanki adıyla Türkiye 1. Ligi’nde karşılaştı. F.Karagümrük’ün küme düştüğü sezonda, İstanbul’da 4 Şubat 1984’te oynanan karşılaşma 0-0 berabere bitti.
Gençlerbirliği ve F.Karagümrük bu karşılaşmadan sonra bir daha aynı ligde yer almadı. Kupada da hiç eşleşmeyen iki takım, 37 yıl sonra bir kez daha birbirlerine rakip olacak.
Ligde 3 maçlık yenilgisizlik serisi geçen hafta Galatasaray karşısında aldığı 6-0’lık mağlubiyetle sona eren Gençlerbirliği, 19 puanla 17. sırada bulunuyor.
Son maçında, Konyaspor’u 2-1 yenen Fatih Karagümrük ise Süper Lig’de 24 puanla 8. sırada yer alıyor.
Başkent ekibinde; Stancu, Ayite ve Ömürcan forma giyemeyecek. Nordfeld’in oynama ihtimali zayıf görünüyor.

İÇ SAHA MAÇLARINI ÇEVİRİYOR

Gençlerbirliği ile F.Karagümrük arasında lig tarihinde oynanan 12 karşılaşmadaki, galibiyet sayılarında 5-4 F.Karagümrük’ün üstünlüğü bulunuyor. Rekabette 3 karşılaşma da beraberlikle tamamlandı.
Evinde oynadığı son 4 Süper Lig maçını kaybetmeyen (3 galibiyet - 1 beraberlik) ve son iki karşılaşmayı kazanan Gençlerbirliği, Mart 2017’den bu yana üst üste 3 iç saha galibiyeti alamıyor.
Bu sezon Süper Lig’de geriye düştüğü iç saha karşılaşmalarından en fazla puan çıkaran takım Gençlerbirliği (7) F.Karagümrük ise deplasmanda skor avantajı yakaladığı 3 karşılaşmayı da kazanamadı ve bu şekilde 7 puan kaybetti (2 beraberlik - 1 yenilgi)
Süper Lig’de oynadığı son maçı kazanan F.Karagümrük, bu sezon ilk kez üst üste iki galibiyet almak istiyor.
Gençlerbirliği, Süper Lig’e döndüğü 2019-2020’den bu yana İstanbul takımlarını konuk ettiği 6 maçın hiçbirini kazanamadı (2 beraberlik - 4 yenilgi)

GOL YÜKÜ CANDEİAS’IN OMZUNDA

F.Karagümrük, bu sezon Cuma günleri oynadığı 3 Süper Lig maçını da kazandı ve bu karşılaşmalarda toplam 9 gol attı.
F.Karagümrük’ün Süper Lig’de attığı son 5 golün üçü ceza sahası dışından gelirken; bu bölgeden en fazla gol yiyen iki ekipten biri Gençlerbirliği (6; Rizespor ile eşit)
Bu sezon Süper Lig’de Gençlerbirliği formasıyla en fazla golde pay sahibi olan (4 gol - 2 asist), şut pası veren (31), isabetli orta yapan (35), isabetli şut çeken (12), ikili mücadele kazanan (76) ve top kapan (22) oyuncu Daniel Candeias.
Fatih Karagümrük’ün bu sezon deplasmanda attığı 8 Süper Lig golü 8 farklı oyuncudan geldi (Zukanovic, Mevlüt, Sabo, Sobiech, Roco, Jimmy, Biglia ve Balkovec)
Süper Lig’e o sezon yükselen takımları konuk ettiği 6 maçın beşinde mağlup olmayan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mustafa Kaplan (3 galibiyet - 2 beraberlik), tek yenilgisini gol sevinci yaşayamadığı tek karşılaşmada aldı (Gençlerbirliği 0-2 Denizlispor)

Kadrolar:

Gençlerbirliği:

Haberin Devamı

ÜBEYD
JOHANSSON
TOURE
ARDA
POLOMAT
CANDEİAS
MOTTA
MURAT
SONER
SEFA
SİO

Haberin Devamı

Teknik Direktör: Mustafa Kaplan

VIVIANO
EGGEN
FATİH
CAMPI
BALKOVEC
BORİNİ
BIGLIA
NDIAYE
NDAO
BERTOLACCI
MEVLÜT

Teknik Sorumlu: Şenol Can

Stat: Eryaman
Hakem:
Saat: 19.00
Yayın: Bein Sports

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!