35 puan büyüsü

Güncelleme Tarihi:

35 puan büyüsü
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2020 10:00

Sarı-lacivertli ekibin Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, “Oyun olarak istatistiklerde geride kalmış olabiliriz ancak sonuçta finali iyi yaptık. Lige tutunma umudumuz hala çok yüksek” diye konuştu.

Haberin Devamı

Süper Lig’in 26. haftasında konuk ettiği Çaykur Rizespor’u 2-1 yenen MKE Ankaragücü, lige tutunma adına çok kritik bir galibiyet elde etti. 23 puana ulaşan-sarı-lacivertliler, kalan 8 hafta öncesinde önemli bir moral kazandı.
Sarı-lacivertli ekibin Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, 3 puan aldıkları için mutlu olduklarını belirterek, şöyle konuştu:
“Bu akşam oynadığımız futbol belki oyun olarak çok güzel görünmedi ancak açısından mutluyuz. Oyuncularımızı tebrik ediyorum. Sahada verdikleri mücadele ve kazanma isteği oldukça iyiydi. Bu finali puan olarak kazandık. Belki oyun olarak bazı istatistiklerde geri kalmış olabiliriz. Ama stat telaşımız ve stres, bizi topa hükmetme ve topu olumlu kullanma konusunda rahatsız ediyor. Bunun önüne geçmek, puan kazanmakla, öz güvenin yerine gelmesiyle mümkün olacak.”

ANTRENÖRÜN BAŞININ BELASI OYUNCULAR

“Çaykur Rizespor topu iyi kullanarak zaman zaman önemli ataklar yaptı. Ancak biz sahada iyi durduk. Bu da puanı getirdi. Şimdi önümüzde 8 maç var ve 27 puan seviyesinden aşağıda 7 takım bulunuyor. Dolayısıyla umudumuz hala çok yüksek. 35 rakamı bizim için sihirli rakam olarak görünüyor. Eğer ona ulaşabilirsek ligde kalmayı başaracağız. Rdrigues’e yönelik eleştiriler var. Oyun disiplini konusunda Rodrigues ile konuşuyoruz. ‘Oynatsam mı, oynatmasam mı’ tereddütleri yaşadığımız, antrenörlerin başının belası olan oyuncular bunlar. Ama şu an takımımızın ona ihtiyacı var ve biz ona o sahneyi veriyoruz. Onun o sahneyi kullanmasını istiyoruz. Biraz daha disipline edebilirsek daha yararlı bir oyuncuya dönüşebilir. Bunun için biraz daha zaman gerekiyor.”

KAPTAN SEDAT AĞÇAY AMELİYAT EDİLDİ

Çaykur Rizespor maçınını ikinci yarısında rakip oyuncu Diamonde’nin faka darbesi sonrası sakatlanan ve hastaneye kaldırılan Sedat Ağçay ameliyat edildi. Kulüpten yapılan resmi açıklamada, Sedat Ağçay’ın sol elmacık kemiği ve yan göz kemiğinin kırık olduğu belirtildi. Gece tedbir amaçlı olarak hastanede gözlem altında tutulan Sedat Ağçay, önceki gün ameliyat edildi.

Haberin Devamı

TRİBÜNLER BOŞ KALDI

Haberin Devamı

Süper Lig’de 26. haftanın açılış maçlarından MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor karşılaşması, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı alınan tedbirler kapsamında boş tribünler önünde oynandı. Sarı-lacivertli futbolcular, maç öncesinde ısınma hareketleri yaparken, stattan yükselen kulüp marşlarıyla motive olmaya çalıştı.
Eryaman Stadı’ndaki maça futbolcular, Çanakkale Zaferi’nin 105. yıl dönümü dolayısıyla “Dirilişten kurtuluşa bir duruştur Çanakkale” yazılı pankartla çıktı.

TUHAF MAÇ OLDU

Ankaragücü’nün ikinci golünü atan Gerson Rodrigues kendileri için tuhaf bir maç olduğunu belirtip, “Taraftarlar yoktu ve sakin geçti. 2-0’dan sonra durulduk ama kazanmasını bildik. Gelecek maçlar için çalışmamız gerekiyor” dedi. Lukasik maçı kazandıkları için mutlu olduklarını belirtip, “Kritik bir 3 puandı. Amacımız üst sıraları zorlamak” ifadelerini kullandı.
Kaleci Friedrich ise “Önemli bir maçtı. İyi oynadığımız maçlarda kazanamadık. Bu sonuçla rahat bir nefes aldık. Benim için buraya alışmak farklı bir süreç oldu. Mevcut oyuncular beni iyi bir şekilde karşıladı. Zorluk çekmedim” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!