35 milyon lastik ihraç ediliyor

Güncelleme Tarihi:

35 milyon lastik  ihraç ediliyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2018 10:51

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Türkiye'nin lastik üretimi ve ihracatı konusunda iyi bir noktada olduğunu belirterek, “Türkiye'de 50 milyon adet lastik üretiliyor, bunun 35 milyon ihraç ediliyor” dedi.

Haberin Devamı

Lastik sektörünün temsilcileri, ATO Lastik, Jant, Akü Toptan ve Perakende Satış-Servisi Meslek Komitesi'nin düzenlediği toplantıda bir araya geldi. Lastik sektörünün Türkiye'nin en önemli sektörlerinden biri olduğunu belirten Baran, Türkiye'nin lastik üretimi ve ihracatı konusunda iyi bir noktada olduğunu hatırlattı.

YERLİ VE MİLLİ LASTİK VURGUSU

2017’de lastik ihracatının 1 milyar 132 milyon dolara yükseldiği bilgisini veren Baran, yerli ve milli otomobil, lastik, jant ve akü üretilmesinin önemine dikkat çekti. Baran, ATO'nun geçen yıllarda kış lastiği kullanımı konusunda çalışmalar yaptığını hatırlatarak, kış lastiği kullanımıyla kazaların da önüne geçildiğini söyledi. Kış lastiğinin zorunluluk haline getirilmesinde ATO'nun ciddi katkısı olduğunu hatırlatan Baran, lastik raf ömrü ve diğer sorunlarla ilgili olarak Lastik, Jant, Akü Toptan ve Perakende Satış-Servisi Meslek Komitesi'nin gerekli çalışmaları yapacağını kaydetti.

Haberin Devamı


KOOPERATİFÇİLİK MODELİ
OLUŞTURULACAK

Lastik, Jant, Akü Toptan ve Perakende Satış-Servisi Meslek Komitesi Başkanı Fatih Çalışkan da, uygun şartlarda saklanması halinde lastiğin raf ömrünün 10 yıl olduğunu belirterek, bu konuda tüketici hakem heyetlerini bilgilendireceklerini ifade etti. Üyelere özel ortak bir web portalı hazırlayacaklarını ve SMS bilgilendirme sistemini devreye sokacaklarını kaydeden Çalışkan, "Sektörün sorunlarını çözmek için süreçleri hep beraber yürütmeli, birbirimize destek olmalı ve sorunları çözme noktasında elimizi taşın altına koymalıyız" diye konuştu. Çalışkan, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü ile iletişime geçerek, lastik sektörünü bir araya getirecek uygun bir kooperatifçilik modeli oluşturmak ve organize sanayi bölgelerinden esnafa yer temin etmek konusunda çalışmalar yapacaklarını da sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!