30 milyon TL’lik yatırım 180 kişilik istihdam

Güncelleme Tarihi:

30 milyon TL’lik yatırım 180 kişilik istihdam
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2020 17:21

Çubuk Yazır Sanayi alanına, otomotiv endüstrisinde kullanılan parçaların üretiminin gerçekleştirileceği bir fabrika kuruluyor.

Haberin Devamı

Yaklaşık 2 ay içerisinde üretime başlayacak fabrikanın sadece Çubuk için değil Türkiye için önemli olduğunu belirten Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, “Yazır Sanayi Bölgesi’nde 3 fabrikanın şu an inşaat aşamaları bitmiş, inşallah 1 veya 2 aya kadar da üretim yapılmaya başlanacak. Diğer ruhsat verdiğimiz fabrikalarda inşaat çalışmalarına başlandı. Bu fabrikaların sayısı artarak devam edecek. Şu an talepler çok fazla, eğer bu şekilde giderse inşallah birkaç yıl içerisinde bu bölgemiz üretim merkezi olacak ve bu şekilde binlerce vatandaşımız istihdam edilecek” dedi. Yaklaşık 30 milyon TL’lik yatırım yapıldığı fabrikada 180 kişinin çalışacağını aktaran proje müdürü Doğan Aktepe, “Otomotiv endüstrisinde kullanılan kamyon, otobüs, gemi, tren gibi araçların zemin döşemeleri, yan duvarları ve tavanları, hava kanalları ile beraber yanmaya dayanıklı ve hafif malzemeden özel kompozit paneller üreteceğiz. Üretim ile birlikte ihracat rakamlarımız 50 milyon dolar olacak” diye konuştu. 

30 milyon TL’lik yatırım 180 kişilik istihdam

Başkan Demirbaş, inşaata giderek fabrikanın yönetim kurulu başkanı Mehmet Saygın ve proje müdürü Doğan Aktepe’den çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!