30 bin 717 öğrenci okula geri döndü

Güncelleme Tarihi:

30 bin 717 öğrenci okula geri döndü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2021 01:04

Başkent’in kırsal mahallelerindeki okullarda ve anaokullarında eğitim gören 30 bin 717 öğrenci için dün yüz yüze eğitimin başladığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, “Okullarımız salgın kurallarına göre hazırlandı. İnşallah şubat sonundan başlayarak hızlı şekilde öğretmenlerimizi de aşılayıp riski en aza indireceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Kırsal mahallelerdeki okullar ve anaokullarında 2020-2021 eğitim öğretim yılının ikinci yarıyılında yüz yüze eğitim dün itibarıyla başladı. Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Başkent’te kırsal mahalledeki 157 okul ve şehir genelindeki 531 anaokulunda toplam 30 bin 717 öğrencinin yüz yüze eğitime başladığını belirterek, “Kırsalda ve anaokulunda eğitim alacak öğrencilerin yüzde 90’ı bugün (dün) okullarına gelerek eğitime başladı. Okullarımız virüs riskini en aza indirecek şekilde eğitime hazırlandı. Öğretmenlerimiz de şubat ayının sonunda aşılanmaya başlıyor. Aşılamada öncelik kırsalda eğitime başlayan öğretmenlerimizin olacak. Hızlı bir şekilde aşılmayı da yaygınlaştırarak inşallah mart ayında il merkezindeki okullarımızda da kademeli olarak yüz yüze eğitime başlamayı hedefliyoruz“ dedi. Akpınar, şöyle devam etti:

30 bin 717 öğrenci okula geri döndü


KIRSALDA 8 BİN 368 ÖĞRENCİ

“1 milyonun üzerinde öğrenci olan Başkent’te, kırsaldaki 157 okulda 8 bin 368 öğrenci bugün yüz yüze eğitime geçti. 120 resmi ve 411 anaokulundaki öğrencilerimizi de ekleyince toplamda 30 bin 717 öğrenci yüz yüze eğitime başlamış oldu. Verilerimize göre velilerin yüzde 90’ı kırsalda veya anaokulunda eğitim gören çocuklarını okullarına göndermeyi tercih etti. Benim görüştüğüm veliler de alınan tedbirlere güvenerek çocuklarını okullara götürdüklerini söyledi.

MERKEZDEKİLER 1 MART’TA AÇILACAK

Okullarımız virüs riskini en aza indirecek şekilde çalışmalarını tamamladı. Milli Eğitim Bakanı’mız Ziya Selçuk’un da açıkladığı gibi öğretmenlerimiz de artık aşılama takviminde. Şubat ayının son haftasından itibaren aşılanmaya başlayacaklar. Ankara’da hızlı bir şekilde öğretmenlerimizi aşılayacağız. Öncelik bugün (dün) açılan 157 okuldaki öğretmenlerimizin olacak. 1 Mart’ta da inşallah Ankara’da da özel eğitim, lise ve üniversite giriş sınavlarına hazırlanan 8 ve 12. sınıf öğrencilerimiz için okulların kapısını açacağız. İnşallah mart ayında da diğer tüm resmi ve özel ilkokulları haftada iki gün yüz yüze eğitim verecek şekilde hazır hale getireceğiz.”

30 bin 717 öğrenci okula geri döndü

Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar Kavaklı ve Peçenek okullarında dün başlayan yüz yüze eğitim çalışmalarını denetledi, bir yandan da velilerin görüşlerini aldı.

BAKMADAN GEÇME!