3 kritik hafta

Güncelleme Tarihi:

3 kritik hafta
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2019 09:14

Ankaragücü, bu sonucun ardından ligin son sırasına indi. Sarı-lacivertliler devre arasına kadar 2 maçını deplasmanda oynayacak. 14 puanda kalan Gençlerbirliği’ni zorlu maçlar bekliyor. Kımızı-siyahlılar, iki karşılaşmasını içerde oynama avantajına sahip.

Haberin Devamı

Süper Ligde, 14. hafta, Kayserispor-Çaykur Rizespor maçı ile tamamlanırken, Kayserispor’un rakibini 1-0 yenmesi, alt sıraların ateşini yükseltti. Bu sonucun ardından Ankaragücü, 9 puanla ligin son sırasına indi. İlk yarının bitimine 3 hafta kalırken, Başkentin iki ekibi Ankaragücü ile Gençlerbirliği’ni, bu süreçte kritik maçlar bekliyor.
Transfer yasağını kaldırmak için geçmiş dönemde sarı-lacivertli formayı giyen ve borçlu olduğu oyuncularla anlaşmaya çalışan Ankaragücü yönetimi bir taraftan da mevcut kadrodaki oyuncuların alacaklarını ödemeye çalışıyor.
Geride kalan 14 haftada 9 puan toplayan ve 8 haftadır galibiyete hasret kalan Ankaragücü, çıktığı son 6 maçı da kaybetti. Sarı-lacivertliler, son 3 haftada, önemli maçlar oynayacak ve üst üste iki kez deplasmana gidecek.
15. haftada, şampiyonluk adaylarından Galatasaray ile deplasmanda karşılaşacak olan Ankaragücü, 16. haftada bu kez de kümede kalma savaşı veren Antalyaspor ile dış sahada karşı karşıya gelecek. Ankaragücü, ilk yarının son haftasında, kendi evinde Yukatel Denizlispor ile mücadele edecek.

SCARİONE ÇALIŞMALARA BAŞLADI

Ankaragücü, Süper Lig’in 15. haftasında Galatasaray’a konuk olacağı maçın hazırlıklarını sürdürüyor. Sarı-lacivertliler, Beştepe Tesisleri’nde Teknik Direktör Mustafa Kaplan yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda, teknik ve taktik ağırlıklı çalıştı. İdmana, tedavisi tamamlanan Oscar Scarione de katıldı. Galatasaray- Ankaragücü karşılaşması, 14 Aralık Cumartesi günü saat 20.00’de oynanacak.

GENÇLER’E ÇETİN RAKİPLER

Teknik Direktörlüğe Hamza Hamzaoğlu’nun gelişinin ardından yaptığı 4 haftalık çıkışı, Fenerbahçe maçında aldığı 5-2’lik yenilgi sonrası biten Gençlerbirliği, ilk yarının son bölümünde çetin rakiplerle karşılaşacak. 15. hafta maçında, son maçlardaki performansı ile dikkati çeken Göztepe’yi, kendi sahasında ağırlayacak olan kırmızı-siyahlılar, 16. haftada, yine kendi sahasında bu kez ligin şu anki lideri Demir Grup Sivasspor’u ağırlayacak. Başkent ekibi, devrenin son maçında ise zirve adaylarından Beşiktaş ile deplasmanda karşılaşacak.
Gençlerbirliği’nde, Ahmet Oğuz sakatlığı nedeni ile ilk yarıyı kapatırken, diğer sağ kanat oyuncusu Erdem Özgenç de hazırlıklarını takımdan ayrı şekilde sürdürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!