3.5 saat arayla iki kayıp birden

Güncelleme Tarihi:

3.5 saat arayla iki kayıp birden
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2020 00:26

Özellikle sarı-lacivertliler için dramatik bir veda oldu. Taraftarların; hayalleri, umutları, hesapları ve beklentileri, sezonun son maçına taşınmadan, Antalyaspor yenilgisiyle birlikte, Eryaman Stadı’nın sessizliğinde kaldı.

Haberin Devamı

Futbol sezonu, salgın nedeni ile yaz sıcağının ortasına uzarken, Ankara, önceki gün iki takımın mücadele ettikleri kulvarlara vedasının hüznünü yaşadı. Önce, TFF Birinci Lig’de yer alan Osmanlıspor, 3.5 saat sonra da Süper Lig’de bulunan Ankaragücü, bir alt lige düştü.
Osmanlıspor için bir mucize olması gerekiyordu o da gerçekleşmedi. Mor-sarılar, büyük çekişme içinde geçen maçta Balıkesirspor’u 4-3 yenmesine rağmen, kendisini ligde tutacak sonuç Eskişehir’den gelmeyince, Eskişehirspor ve Adanaspor’dan sonra lige veda eden üçüncü takım oldu. Boluspor, bir puanın yeterli olacağı müsabakada, Eskişehirspor’u deplasmanda 3-0 yenip, kurtuluşunu resmileştirdi.
Sezona sıkıntılar ile giren ve 3 puan cezası alan Osmanlıspor, ikinci yarıda transfer yasağı ile karşılaşırken, bu süreçte takımdan ayrılan oyuncular nedeniyle de güç kaybına uğrayıp, bir türlü toparlanamadı. Yeni yönetim ve yeni teknik kadronun da çözüm olamadığı Osmanlıspor, küme düştü.

3.5 saat arayla iki kayıp birden


SİLİNEN 3 PUAN KADERİMİZİ BELİRLEDİ

Osmanlıspor Teknik Direktörü Ali Güneş, seyir zevki güzel bir karşılaşma oynadıklarını belirterek, “Ancak sonuç bize yetmedi. Çünkü Eskişehir’den gelecek bir galibiyet haberiyle sevinecektik. Kazandık ama anlamsız, buruk bir galibiyet oldu” dedi.
Balıkesirspor’un centilmence bir oyun ortaya koyduğunu anlatan Güneş, şöyle konuştu:
“Oyunu çirkinleştirmeden oynadılar. İki takım da ofansifti. Bol gollü bir maç oldu. Çok genç oyuncularla ligde kalmaya çalıştık. Ama olmadı, üzgünüz. Bir tane mali kriter yazısının UEFA’ya bildirilmemesi yüzünden silinen 3 puan şu an belki de bizim küme düşmemize neden oldu. İkili averaj bizdeydi. Eğer biz o 3 puanı almış olsaydık bugün ligde kalmayı kutlayacaktık. Osmanlıspor’un bu şekilde düşmesi insanın içini acıtıyor. Futbolcularımız da biz de çok üzgünüz.”

OLASILIK VE AVERAJ DURUMLARI UÇUP GİTTİ

Ankaragücü için ise daha dramatik bir veda oldu. Taraftarın; hayalleri, umutları, hesapları ve beklentileri, sezonun son maçına taşınmadan, 1-0’lık Antalyaspor yenilgisiyle birlikte, Eryaman Stadı’nın sessizliğinde kaldı. Antalyaspor karşısında alınacak bir galibiyet sonrası, Denizli’de ligin finalini oynama planları yapan sarı-lacivertlilerin olasılık ve averaj hesapları da çöpe gitti.
Süper Lig’in 33. haftasında konuk ettiği Fraport TAV Antalyaspor’a 1-0 yenilen MKE Ankaragücü, küme düştü. Eryaman Stadı’nda oynanan karşılaşmayı konuk ekip, Adis Jahovic’in 90+3. dakikada attığı golle 1-0 kazandı. Başkan Fatih Mert’in bir süre önce yaptığı, “Jahoviç ile anlaşmıştık ancak transfer yasağı elimizi bağlamıştı. Transfer, FIFA kararının gecikmesi nedeniyle gerçekleşmedi” açıklamasının ardından, Ankaragücü’nün umutlarını yıkan golü Jahoviç’in atması da ilginçti.

SAHAYA YABANCI OYUNCULARLA ÇIKTI

29 puanda kalıp bitime bir hafta kala ligden düşen Ankaragücü, Antalyaspor maçına tamamı yabancı oyunculardan kurulu bir 11’le başladı. Orgill cezalı olduğu için Rivas forvette görev yaparken, Teknik Direktör İbrahim Üzülmez, ikinci yarıdaki 4 oyuncu değişikliğini de yerli isimlerden (İlhan, Atilla, Sedat, Orkan) yana kullandı. Sezonun son iki kritik haftasına girilirken, ikinci yarının başında takıma katılmasına rağmen, 6 gol ve 2 asistlik performansı ile skor yükünü çeken Rodrigues’in, disiplinsiz davranışları ve Kulusiç’e yumruk atması nedeniyle sözleşmesinin feshedilmesi de ekibi olumsuz yönde etkiledi.
Ankaragücü’nde futbolcular ve teknik heyet, karşılaşmanın ardından büyük üzüntü yaşadı. Müsabakanın son anlarında ise saha kenarında gerginlik yaşandı ve Antalyaspor’dan Yekta kırmızı kart gördü.

3.5 saat arayla iki kayıp birden


EKONOMİK SIKINTI HER ZAMAN DERT OLDU

Ekonomik problemler nedeniyle sezon başında transfer yasağını kaldıramayan MKE Ankaragücü, kısıtlı bir kadroyla mücadele ettiği ilk devre 12 puan topladı. Ara transfer döneminin son gününde yasağı kaldıran ve 14 futbolcuyla sözleşme imzalayan başkent temsilcisi, küme düşmekten kurtulamadı. Teknik direktörler; Metin Diyadin, Mustafa Kaplan, Mustafa Reşit Akçay ve İbrahim Üzülmez’in görev yaptığı Ankaragücü, 6 yıl aradan sonra yükselip, iki sezondur mücadele ettiği Süper Lig’e veda etti. Sarı-lacivertli ekip, gelecek sezon TFF 1. Lig’de mücadele verecek.

ARA SONRASINDA 1 GALİBİYET ALABİLDİ

Ankaragücü, yeni tip koronavirüs salgını (Kovid-19) nedeniyle verilen aranın ardından ligde çıktığı 7 maçın sadece birini kazanabildi. Başkent ekibi, tek üç puanını 32. hafta mücadelesinde sahasında Galatasaray’ı 1-0 yenerek elde etti. Sarı-lacivertli ekip, bu süreçte Galatasaray galibiyetinin dışında ise 3’er mağlubiyet ve beraberlik aldı. Başkent temsilcisi, Süper Lig’i geçen sezon 40 puanla 13. sırada tamamlamıştı.

TARİF EDİLEMEZ ÜZÜNTÜ İÇERİSİNDEYİZ

Teknik Direktör İbrahim Üzülmez’in yerine Ankaragücü adına açıklamayı antrenör Ümit Şahin yaptı. Şahin, “Tarif edilemez üzüntü içerisindeyiz” deyip, şöyle konuştu:
“Bulduğumuz pozisyonları değerlendiremedik ve kaybettik. Kötü oynamadık. Sonuçta, sadece maçı değil sezonu da kaybettiğimiz için üzgünüz. Maça iyi başladık. Özellikle ikinci yarı, rakibi baskı altına aldık. Tek kale şeklinde geçen bir müsabaka oldu. Oyunun sonlarına doğru kazanma heyecanımız arttı. Galip gelmemiz gereken pozisyonları fazlasıyla bulduk. Kale alanı içinden 3 net pozisyonu kaçırdık. Olmayınca olmuyor. Yapacak bir şey yok, çok üzgünüz. Girdiğiniz pozisyonları gole çeviremezseniz, son dakikalarda da risk alırsanız. Bu riski almak zorundaydık. Bir pozisyondan golü yedik ve mağlup olduk.”

BU ACIYI BEŞİNCİ KEZ YAŞIYOR

Ankaragücü, 51 kez yer aldığı Türkiye’nin en üst futbol organizasyonunda küme düşme üzüntüsünü 5. kez yaşadı.
Sarı-lacivertliler, 1967-1968, 1975-1976, 1977-1978 ve 2011-2012’den sonra 2019-2020 sezonunda da küme düşmekten kurtulamadı
Ankaragücü, futbolda “Üç büyükler” olarak adlandırılan Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’tan sonra Süper Lig’de en fazla maça çıkan takım olarak dikkati çekiyor. Başkent ekibi, Süper Lig’deki 61 sezonun 51’inde yer alarak bu alanda da üç büyüklerin hemen ardından geldi.

3.5 saat arayla iki kayıp birden


GÜÇLENEREK AYAĞA KALKACAĞIZ

Haberin Devamı

Ankaragücü Başkanı Fatih Mert, müsabakanın ardından sosyal medya hesabından açıklama yapıp, taraftara mesaj verdi. Mert, “Çok büyük mücadeleler verdik, ancak olmadı. Sizlerin üzüntüsü, bizleri daha çok üzüyor emin olun. Ankaragücü, büyük bir camiadır, düştüğü yerden muhakkak daha da güçlenerek kalkacaktır. Kimsenin bundan şüphesi olmasın” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

YENİDEN TRANSFER YASAĞI

Antalyaspor’a yenilerek Süper Lig’den düşen Ankaragücü’ne bir darbe de FIFA’dan geldi. Ankaragücü’ne 2018-2019 sezonunda transfer edilen Fransız oyuncu Thomas Heurtaux’un ödenmeyen 2 milyon 300 bin euro alacağı nedeniyle, sarı-lacivertli ekip bir dönem transfer yasağı aldı.
Olayı doğrulayan Ankaragücü Başkanı Fatih Mert, Alessio Cerci ve Lukasz Szukala’nın alacakları nedeniyle yeni yasağın gelebileceğini de ifade etti. Ankaragücü’nün, Thomas Heurtaux, Alessio Cerci ve Lukasz Szukala’ya, yaklaşık 4 milyon Euro borcu bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!