24 saatlik virüs mesaisi

Güncelleme Tarihi:

24 saatlik virüs mesaisi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2021 00:03

Ankara’da koronavirüs testlerinin incelendiği İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı 5 laboratuvardan birinin sorumlusu Uzman Doktor Gökçe Güven Açık, “Yoğun geçen kasım ve aralık aylarına göre numune sayısı yüzde 60 kadar düştü” dedi. Laboratuvarda çalışmalar 24 saat devam ediyor.

Haberin Devamı

Başkent’te koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirlerle birlikte laboratuvarlara gelen numune sayısı da büyük oranda azaldı. Ankara'da koronavirüs testlerinin incelendiği İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı 5 laboratuvardan biri olan Numune Yerleşkesi Moleküler Covid-19 Tanı Laboratuvarı'nda yürütülen çalışmalar, 24 saat devam ediyor. Laboratuvarda, günlük 6 bine kadar koronavirüs testi yapılabiliyor. Tüm tarama numunelerinin bu laboratuvarlara geldiğini belirten Numune Yerleşkesi Moleküler Covid-19 Tanı Laboratuvarı Sorumlusu Uzman Doktor Gökçe Güven Açık, şunları söyledi:

24 saatlik virüs mesaisi


UZMANLAR YORUMLUYOR

Haberin Devamı

"Numuneler bize kurye vasıtası ile geldikten sonra hemen çalışma listeleri oluşturuyoruz. Ardından da laboratuvarımıza alıp çalışmaya başlıyoruz. Laboratuvarımızda ilk olarak numunelere ekstraksiyon işlemi yapıyoruz. Bu işlemde olası virüse ait parçaları izole etmeye çalışıyoruz. PCR'ın çeşitli aşamalarını da gerçekleştirdikten sonra bunları cihazlara veriyoruz ve cihazlardan çıkan pozitif ya da negatif sonuçlarımızı uzmanlarımız yorumluyor. Son olarak bunları sisteme giriyoruz."

24 saatlik virüs mesaisi


LABORATUVAR BULAŞI OLMADI

Salgının Ankara'da pik yaptığı dönemde numune sayılarının da yükseldiğini belirten Açık, "Kasım ve aralık ayları bizim için çok yoğundu. O dönem bir günde inanılmaz derece çalışıyorduk. Ama şu an tedbirlerin artması ve vatandaşlarımızın dikkatiyle sayılarımız o zamanlara göre yüzde 60 kadar düştü. 3 nöbet grubumuz var. Her grupta 30 kişi var. Toplamda da 90 kişi olarak çalışıyoruz. Biz bu zamana kadar laboratuvar bulaşı hiç yaşamadık. Ailesinden virüs kapanlar oldu. Onlar da hemen izole edildiler zaten" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!