23 bin litre ilaçla temizlik

Güncelleme Tarihi:

23 bin litre ilaçla temizlik
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2020 09:43

Koronavirüsle mücadele çalışmaları kapsamında 221 personelle 15 bin noktada dezenfeksiyon işlemi gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, 23 bin litre ilaç kullandı.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs ile mücadele kapsamında, kent genelinde 15 bin noktada dezenfeksiyon işlemi gerçekleştirdi. Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, 221 personelle ULV (geniş hacimli ilaçlama makinesi), sırt pülverizatörü ve ekolojik atamizerlerle salgını önlemek için 15 bin noktayı yaklaşık 23 bin litre ilaç kullanarak dezenfekte etti. Sağlık Bakanlığı’nca onaylanan, yüzey dezenfeksiyonu için önerilen etken maddelerden faydalanılarak üretilen ilaçlarla dezenfekte edilen alanlar, yıkanmadığı takdirde 24 saat boyunca koruyucu özelliğini kaybetmiyor.

TALEPLERE DE CEVAP VERİLİYOR

Ayrıca, vatandaşların yoğun olarak kullandığı toplu taşıma araçlarında temizlik ve ilaçlama çalışmalarını yoğunlaştıran ekipler, kamu kurum ve kuruluşlarından gelen taleplere de anlık cevap veriyor. Ekipler, kapalı alanlarda uygulanacak ilaçlama esnasında orada bulunan kişileri uzaklaştırarak, gıda maddelerine ve eşyalara bulaşmamasına özen gösteriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!