2017'ye kaldı

Güncelleme Tarihi:

2017ye kaldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2016 16:04

Başkan Melih Gökçek, kasım ayında açılması planlanan Ankapark’ın açılışının 2017’nin nisan ayında yapılacağını belirtti. Gökçek, “Yurtdışından gelen uzmanlar kasım ayında açmamızın Ankapark’ı ölü doğuracağını söylüyor. Mecburen gelecek yıl nisan ayına bırakacağız” dedi.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin, önceki akşamki toplantısında Büyükşehir, ASKİ ve EGO’nun 2015 yılı Faaliyet Raporları görüşüldü.
Faaliyet raporlarını Meclis üyelerine sunumla anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, devam eden projelerin son durumlarıyla ilgili de bilgiler verdi.
Ankapark’ın yüzde 75’inin bittiğini kaydeden Başkan Gökçek, kasım ayında yapılacak olan açılışı erteleyeceklerini belirterek şöyle konuştu:

‘ÖLÜ DOĞAR’ DEDİLER

Ankapark, 1 milyon 200 bin metrekare alan üzerinde yapılıyor. Genel inşaatın yüzde 75’i bitti. Bu yıl sonu itibarıyla bitecek ama muhtemelen kasım ayında açılabilir. Yurt dışından gelen uzmanlar, kasım ayında açmamızın Ankapark’ı ölü doğuracağını söylüyor. ‘Kasım ayında açarsanız zor çalıştırırsınız en görkemli zamanda açmanız lazım’ diyorlar. Mecburen gelecek yıl nisan ayına bırakacağız, inşallah gelecek sene bu zamanlar açacağız.

Haberin Devamı

ÇOCUK ESİRGEMEYE AÇTIK

Dijital oyun çadırı bitti. Meclis üyelerimizi bir pazar günü aileleri ve çocuklarıyla götürmek isterim. Grup başkanları organize yapsınlar herhangi bir cumartesi ve pazar arkadaşları toplu olarak burada misafir edelim. Temalar yerleştikçe her şey değişmeye baladı. Dünyanın en büyük dinozoru bizde. İlk olarak Çocuk Esirgeme Kurumu’na açtık burayı. Çocuklar inanılmaz keyif aldı. Çocuk Esirgeme Kurumu yuvalarında bin beş yüz civarında evladımız var. Her hafta üçer yüz getirecekler.”

TELEFERİK YÜKSELTEPE’YE UZATILACAK

Şentepe Teleferiği’nin Keçiören Yükseltepe’ye uzatılacağını açıklayan Başkan Gökçek şöyle devam etti:
Yenimahalle Metro İstasyonu ile Şentepe arasında 4 istasyonlu teleferik yaptık. Günde ortalama 25 bin kişi taşıyor. Bir etap daha yapıp, Yükseltepe Meydanı’na kadar getirmek, Keçiören’i de bağlamak istiyoruz. Tahminen 1.5 veya 2 kilometre uzaması söz konusu. Böylece Keçiören yolcusunu da metroya indirmiş olacağız.”
Gökçek’in sunumunda öne çıkan diğer başlıklar özetle şu şekilde:
* Mamak Mobilya Sarayı mayıs itibarıyla açılacak.
* Osmanlı Halk Pazarı 15 güne kadar açılacak.
* Dikmen Vadisi son etap kentsel dönüşüm projesi bu yıl başlayacak.
* Elvankent yeni toptancı hali için önümüzdeki 1-2 ay içerisinde ihale yapılacak.
* Kuzey Ankara Cami ve Külliye Kongre Merkezi bu yıl tamamlanacak.

Haberin Devamı

CHP’DEN BİR İSTİFA DAHA

Öte yandan Meclis üyelerinden Abdülfettah Güngör, Meclis Başkanlığı’na sunduğu dilekçe ile CHP’den istifa ederek bağımsız devam etme kararı aldığını belirtti.

ÇANKAYA’YA İZİN VEREYİM HER TARAFI ASFALTLASIN

CHP Grubu’nun “20 yılı anlattınız, Çayyolu’nda ana arterlerde asfalt yok” eleştirilerine Gökçek, Çankaya’yı örnek göstererek şu yanıtı verdi:
“4.5 milyon ton asfalt dökmüşüz. İstanbul bizim üçte birimiz kadar, 2 milyon döküyor.

İLÇELER ARASINDA AYRIM YAPMIYORUZ

Siz Çankaya’da ne kadar döktünüz. Çankaya Ankara’nın 5’te 1’i sayılır. 900 bin ton asfalt dökmesi lazım. Biz hiçbir şekilde ilçeler arasında ayrım yapmıyoruz. Bize oy vermeseler de her yere aynı yapıyoruz. Örneğin, ben Çayyolu’ndan yüzde 10 oy alıyorum. Çayyolu’ndan bir şikâyetiniz var mı? Çankaya Belediyesi benden izin alabilir. Çayyolu’nda her tarafı asfaltlayın bu sene. Bizim rakamsal olarak düşündüğümüz zaman 5’te 1’ini Çankaya’nın yapması lazım.”
ELEŞTİRİLERİMİZİ SİZE YAPALIM
Sunumun ardından meclis yönetimini Meclis Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez’e devrederek ayrılan Başkan Gökçek, “Eleştirilerimizi size yapalım” diyerek kendisine tepki gösteren CHP’lilere “Tabi yapacaksınız vekillerim burada ben onlara güveniyorum” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

2017ye kaldı

EGO OTOBÜSLERİNİ POLİS İZLEYECEK DİNLEYECEK

EGO otobüslerinde güvenlik amacıyla polisle ortak bir çalışma yapılacağını söyleyen Gökçek, çalışmaya ilişkin, “Hergün bin 222 aracı servise çıkarıyoruz. Otobüslere bin 863 araç iyi yolcu bilgilendirme sistemi ve 3 bin 750 adet kamera montajı yapıldı. Yolcuların güvenliği sağlandı. Şimdi polisle işbirliği yapacağız ve tamamen araçlarımız polis tarafından da rahatlıkla takip edilebilecek. İcabında ses de alınabilecek. O hale getiriyoruz” ifadelerini kullandı.
Meclis Toplantısı’nda ayrıca Büyükşehir Belediyesi’ne ait trafik kamerası sistemlerinin Ankara Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü’yle ortak kullanılmasına ilişkin Başkanlık Yazısı da oy birliğiyle kabul edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!