200 yıl boyunca katliam yapıyor

Güncelleme Tarihi:

200 yıl boyunca katliam yapıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2021 23:37

Kırıkkale’nin Karakeçili ilçesinde Kızılırmak’ta oltayla tuttuğu balıklarla fotoğraf çektirip onları tekrar suya bırakan sportif balıkçı Eren Arslan ve arkadaşları, 1 kilometre uzunluğunda hayalet ağ buldu. 200 yıl boyunca bozulmadan kalabilen ağ sebebiyle çok sayıda canlının öldüğü belirlendi.

Haberin Devamı

Ankaralı sportif balıkçı Eren Arslan, Kırıkkale'de Kızılırmak'a bırakılan, 'hayalet ağ' olarak bilinen misinadan yapılan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki ağın neden olduğu katliamı ortaya çıkardı. Ağa takılan yüzlerce balık, ördek ve diğer su canlılarının öldüğü belirlendi. Ağın neden olduğu ölümlerle ilgili inceleme başlatıldı. Eren Arslan, "Ağın sadece bizim çektiğimiz kısmında yaklaşık 100-200 balık, 15 ördek ölmüştü. Jandarma ve il tarım müdürlüğünü aradık. Kalan bölümü yetkililer topladı. Manzara korkunçtu, tam anlamıyla katliam. Formları bozulmuş ve bakteri üretmişlerdi, suyun kalitesi de bozulmuş" dedi. Arslan, hayalet ağların 200 yıl suda bozulmadan formlarını koruduğunu belirterek, şunları söyledi:

200 yıl boyunca katliam yapıyor


İÇ SULAR ALARM VERİYOR

Haberin Devamı

"Kullanılan hayalet ağlar 200 yıl boyunca katliam yapmaya devam ediyor. Bunu kaçak avcılar kullanıyor, bunlarla sürekli karşılaşıyoruz. Cezalarımız yeterli değil, caydırıcı değil. Bunlarla mücadelede yetkililer görevlerini yapıyorlar ama daha da hassasiyete davet ediyorum. İç sular alarm veriyor, bilinçsiz avcılık çok ciddi sonuçlar doğuruyor. Denizdeki canlılarımız tükeniyor, artık bunlara karşı toplum olarak bilinçlenmemiz gerekiyor. Hayalet ağ atılması, o hayvanların ölmesi, içme sularında gerçekleşiyor bu olaylar. Suda üreyen bakteriler hem diğer hayvanlara hem de içme suyuna ciddi anlamda zarar veriyor, bu nedenle de insan sağlığına büyük bir zararı var." diye konuştu. Öte yandan ağın Kızılırmak'a atılması ve yaşanan katliamla ilgili inceleme başlatıldığı öğrenildi.

200 yıl boyunca katliam yapıyor


BAKMADAN GEÇME!