20 bin can dosta 12 ton mama

Güncelleme Tarihi:

20 bin can dosta 12 ton mama
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2021 01:30

Ankara Kent Konseyi (AKK) ile hayvansever dernekler, ABB’nin katkılarıyla Başkent’in dört bir yanında sokak hayvanlarını besleme çalışmalarına katılıyor.

Haberin Devamı

Koronavirüs salgını nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarını yalnız bırakmayan hayvanseverler, sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı bu hafta sonunda da 20 ilçede 20 bin sokak hayvanına 12 ton mama desteğinde bulundu. AKK Hayvan Hakları Çalışma Grubu Sözcüsü Rabia Erentuğ, “Ortamı görüyorsunuz eksi derece soğuklarda üşümekten konuşamıyorum bile ve bu hayvanlar burada yaşamaya çalışıyor. Bu bir sosyal sorumluluktur. Bu insani ve vicdani yapılması gereken bir görevdir” dedi. AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz da ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın “Hiçbir canlıyı aç bırakmayacağız” sözlerini hatırlatarak özellikle kış aylarında hem ABB’nin hem de gönüllü havyanveser derneklerinin gösterdiği duyarlılık için teşekkür etti.

20 bin can dosta 12 ton mama


‘UNUTMAYIN’ ÇAĞRISI

Haberin Devamı

KAHRAMANKAZAN Belediyesi, Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü ve Kahramankazan Avcılar Derneği iş birliğiyle de hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında ormanlık alanlarda ve sokaklarda yaşayan hayvanların aç kalmamaları için yaşam alanlarına yakın noktalara kuru mama ve yem bırakıldı. Belediye Başkanı Serhat Oğuz, “Bu soğuk günlerde herkes kapısın önüne ya da parklara biraz yiyecek bırakabilir” dedi.

20 bin can dosta 12 ton mama


KOLAY ULAŞABİLECEKLERİ NOKTALARA BIRAKILDI

Keçiören Belediyesi de kar yağışı ve hava sıcaklıklarının ani düşmesiyle birlikte yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarını unutmadı. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, hayvanların kolaylıkla ulaşabilecekleri noktalara kuru mama bıraktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!