2. Ulusal Sosyal Sorumluluk Projeleri Kongresi

Güncelleme Tarihi:

2. Ulusal Sosyal Sorumluluk Projeleri Kongresi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2015 10:47

SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNİN TOPLUMUN HER KESİMİNE ULAŞMASINI HEDEFLEYEN KEÇİÖREN BELEDİYESİ, 2. ULUSAL SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ KONGRESİ’NE EV SAHİPLİĞİ YAPTI.

Sosyal sorumluluk projelerinin toplumun her kesimine ulaşmasını hedefleyen Keçiören Belediyesi, 2. Ulusal Sosyal Sorumluluk Projeleri Kongresi’ne ev sahipliği yaptı.
Keçiören Belediyesi, Sistem ve Jenerasyon Derneği ile aktiF-İz Gençlik Topluluğu’nun iş birliğiyle düzenlenen kongre, 5-6 Aralık tarihlerinde Keçiören Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kongrede “Sesli Şiir Antolojisi”, “Geleceğiniz Parmaklarınızın Ucunda”, “EngelsizFEST Didim 1001 Sevgi Gönüllüleri Karyön”, “Bağımsız Hikayeler”, “Toplumsal Cinsiyette Adalet”, “Açık Okul”, “Samsun İli Tarımsal Üretici Birlikleri’nde Güvenin Performansa Etkisi”, “Aşhane”, “Leyla’dan Sonra”, “K.Ö.Y:”, “Yemliha Hazırlanıyor Yarınlara” adlı sosyal sorumluluk projeleri tanıtıldı. Kongreye katılan sosyal sorumluluk çalışanları, hibe veren kurumların temsilcileri, ulusal ve uluslararası gönüllüler ile özel sektör temsilcileri proje standlarını gezerek bilgi alma imkanını da yakaladılar.
BAŞKASINA YARDIM EDEN “KENDİNE” YARDIM EDER
Keçiören Belediyesi’ni Gönüllü Akademisi’nin temsil ettiği kongrede Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Kenan Önalan da “Engelsiz Gönüllülük” başlığı ile bir konuşma yaptı. Önalan, gönüllülerin ortaya çok güzel projeler koyduğunu belirterek, “İnsanın kendisine yaptığı en önemli yardım başkasına yaptığı yardımdır. Toplum engelli ve engelsizlerin birlikte yaşama kültürünü sizlerin yaptığı çalışmalar ile öğreniyor. Engelsizler engellilere önyargı ile bakıyorlardı. Bu önyargı yurt içi ve yurt dışından gelen gönüllülerin çabaları ile yıkılıyor” dedi.
Prof. Dr. Çiğdem Özesmi ise, bireyin maddi karşılık beklemeksizin kendi çabasıyla toplum yararına gerçekleştirdiği aktivitelere gönüllülük dendiğini hatırlatarak, “Gönüllülük vatandaş olmanın bir ifadesidir. Hem toplumun hem de bireylerin refahına katkı sağlar” diye konuştu.
Kongrede ayrıca ev sahipliğini üstlenen Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’a “Aktif Yaşam Ödülü” takdim edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!