2 buçuk aylık zorlu eğitim

Güncelleme Tarihi:

2 buçuk aylık zorlu eğitim
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2021 23:12

İçişleri Bakanlığı bünyesinde 81 ildeki kurumlarda koruma görevi yapan polis ve jandarma personeli, Ankara'da 2 buçuk ay süren zorlu bir eğitimden geçiyor.

Haberin Devamı

Koruma adayları, her türlü atış ve yakın dövüş eğitiminden istihbarat, ilk yardım ve protokol görgü kurallarına kadar 49 farklı konuda teorik ve uygulamalı olarak eğitiliyor. Eğitimler, Elmadağ’daki Şehit Mustafa Büyükpoyraz Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü kampüsünde, akademide görev yapan 130 eğitmen tarafından gerçekleştiriliyor. 10 Ağustos 2020 tarihinde faaliyete başlayan Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Koruma Daire Başkanlığı’na bağlı Koruma Eğitim Akademisi’nde 1'inci dönemde 500, 2'nci dönemde 500 olmak üzere bin koruma personeli eğitildi. 3'üncü dönemde 470'i polis, 50'si astsubay ve uzman çavuş toplam 520 korumanın eğitimi ise sürüyor.

2 buçuk aylık zorlu eğitim


HIZLI MÜDAHALE

Haberin Devamı

Gerçekleştirilen uygulamalı eğitimde, senaryo gereği makam aracının önünü kesen saldırganlar, araçtaki protokol üyesine saldırı düzenledi. Koruma adayları, saldırganlara ateşle karşılık vererek, korudukları protokol üyesinin tehlikeli alandan tahliyesini hızla gerçekleştirdi. Tatbikatta, gerçek silahlar ile ses fişekleri kullanıldı. Bir başka tatbikatta ise protokol üyesine yürüdüğü sırada saldırı gerçekleştirildi. Saldırıya yine hızlı bir şekilde karşılık veren adaylar, saldırganı etkisiz hale getirerek protokol üyesini hızla olay yerinden götürdü. Bu tatbikatta ise vurulma hissiyatını artırmak için 'FX' isimli boyalı fişekler kullanıldı. Öte yandan koruma adaylarına ileri sürüş teknikleri eğitimi veriliyor. Atış talimi gerçekleştiren koruma adayları, otomobil ile seyir halindeyken hedefi 12'den vurabiliyor.

KATILAN HERKES MEZUN OLAMIYOR

Yakın koruma görevinin, çok önemli, hassas ve sürekli olarak azami derece dikkatli olunması gereken bir görev olduğunu belirten EGM Koruma Dairesi Başkan Yardımcısı Fikret İşgören, “Bunun için en temel faktör eğitim, ihtisaslaşma ve profesyonelleşme. Buraya gelen herkes maalesef mezun olamıyor. Sadece bu kursları geçebilen arkadaşlarımız bu görevi yapabiliyor" dedi.

BAKMADAN GEÇME!