2 bin 500 EGO şoförüne stres ve öfke eğitimi

Güncelleme Tarihi:

2 bin 500 EGO şoförüne stres ve öfke eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2019 16:07

EGO Genel Müdürlüğü ile Türkiye Belediyeler Birliği Belediye Akademisi iş birliği ile EGO otobüs şoförlerine “Stres Yönetimi ve Öfke Kontrolü” konusunda eğitimler veriliyor.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda verilen eğitim seminerinde, öfke kontrolü, stres yönetimi ve beden dili konuları uzmanlar tarafından uygulamalı anlatılıyor. EGO otobüs şoförlerinin vatandaşlarla etkili iletişim kurmasını sağlamaya yönelik düzenlenen eğitimlere Başkent Tiyatroları sanatçıları da oyunlarıyla katılıyor. Eğitimlerden birine katılan EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş, “Bu seminerlerin temel odak noktası vatandaş memnuniyetini sağlamak. Bizim vatandaşla direk temasımız şoförlerimiz ve sizler EGO’nun hizmet aynasısınız. Hepimiz daha mutlu ve huzurlu bir Ankara için çalışıyoruz. Tiyatral anlatımlarla desteklenen eğitimlerin daha kalıcı olduğunu tespit ettik. Farkındalık yaratan drama oyunları ile katılımcıların konsantrasyonunu topladığını ve daha dikkatli bir şekilde eğitime devam ettiğini tespit etmiş bulunuyoruz” dedi. Hacettepe Üniversitesi’nden Prof. Dr. Şefika Şule Erçetin ise EGO Otobüs şoförlerine verdikleri eğitime tiyatro oyunlarının önemli bir katkısı olduğunu vurgulayarak, “Gündelik yaşanan olaylara ilişkin etkili, gerçekçi dramalarla olayları anlatmayı kolaylaştırması grup açısından etkili oluyor. İnsan en çok kendinin içinde olduğu ve değer bulduğu ortamda öğrenme şansına sahip oluyor” diye konuştu. Kasım, aralık ve ocak aylarında devam edecek eğitimlerden toplam 2 bin 500 EGO şoförü yararlanacak.

2 bin 500 EGO şoförüne stres ve öfke eğitimi


ÇOCUK MECLİSİ’NDE YENİ DÖNEM HEYECANI

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi’nde 25. dönem üyelik seçimi için adaylar sandık başına gitti. Ankara’nın farklı bölgelerinden bin 100 başvuru olurken, adaylar kendilerini tanıtarak vaatlerini açıkladı. Çocuk Meclisi’nin başkan adayı seçimi için asil üyeler, 9 Kasım Cumartesi günü ilk Genel Kurul Toplantısı’nı gerçekleştirecek. Başkan ve divan üyelerini belirleyecek olan 150 asil üye, 17 Kasım’daki mazbata töreninin ardından göreve başlayacak.

2 bin 500 EGO şoförüne stres ve öfke eğitimi


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!