19 midibüs yollarda

Güncelleme Tarihi:

19 midibüs yollarda
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2021 01:32

ABB’nin dar yollarda ve yolcu sayısının az olduğu bazı metro ring hatlarında kullanılmak üzere aldığı 8 metrelik 51 adet midibüsten 19’u servise başladı.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), başkentin dar yollarında ve yolcu sayısının az olduğu bazı metro ring hatlarında kullanılmak üzere Devlet Malzeme Ofisi’nden (DMO) sekiz metre uzunluğa sahip 51 midibüs satın aldı. İlk partide teslim alınan 19 mididüs toplu ulaşım hizmeti vermeye başladı. Midibüslerin, şehir içi dar sokak ve caddelerden artık daha kolay geçiş yapabileceğini belirten EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş, şu bilgileri paylaştı:

SEFER SIKLIĞI ARTACAK

“Daha kısa mesafelerde metro ring seferlerini yapacak şekilde ya da büyük araçların manevra kabiliyetinin olmadığı dar sokak ve caddelerde servis verebilmek amacıyla, ölü kilometreleri ortadan kaldıracak donanıma sahip araçlar satın aldık. Sefer sıklığını arttırmak ve yolcunun daha hızlı bir şekilde metro istasyonlarından varmak istedikleri noktalara ulaşımını sağlamak amacıyla bir çalışma yürüttük. Midibüsün alçak tabanı biniş kolaylığı sağlarken, engelli erişimine uygun tekerlekli sandalye rampası sayesinde de engelli vatandaşlar daha güvenli bir şekilde seyahat edebilecek. İkinci parti otobüsler ise iki hafta içerisinde gelecek. Yeni otobüslerimiz Ankaralılara hayırlı olsun. Körüklü ve solo otobüsler ise Kasım ayından itibaren peyderpey filoya dahil olup Ankara caddelerinde hizmet vermeye başlayacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!