16 ayda 3 bin kişi tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

16 ayda 3 bin kişi tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2019 15:20

Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, işlenen suç oranlarına bakıldığında gelişmiş ülkeler arasında en güvenli başkentin Ankara olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Yılmaz, “Uyuşturucu satıcılarına yönelik başarılı operasyonlarla, 16 ayda 3 bin şüpheli tutuklandı. Başarılı operasyonlarla sadece satıcılara değil, kullanıcılara yönelik caydırıcı politikalar geliştirdik. Hiçbir taviz vermeden uyuşturucuyla mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.
Ulusal medyanın emniyet-adliye muhabirleriyle yıllık değerlendirme toplantısında bir araya gelen Yılmaz, “Vatandaşın huzur ve güveni için gece gündüz çalışma yürütüyoruz. İl genelinde cinayet, gasp, kapkaç, hırsızlık ve fuhuş gibi suçlar önceki yıllara oranla azaldı” dedi.
Yaklaşık 1 milyon 470 bin hanenin bulunduğu şehirde evden hırsızlık oranlarının günde 40-50’lerden 8’e kadar düştüğünü kaydeden Yılmaz, hedeflerinin bu rakamı daha da aşağıya çekmek olduğunu söyledi. Vatandaşın güvenlik güçlerini sokaklarda aktif şekilde görmekten mutluluk duyduğunu belirten Yılmaz, mahalle-çarşı bekçi uygulamasıyla başta hırsızlık olmak üzere suç oranların yüzde 20 düştüğünü kaydetti.

BANA ULAŞIN

Haberin Devamı

Yılmaz, “Vatandaşımızla el ele verip Ankara’yı güvenli bir şehir yapmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Kentin genelinde yaptığımız uygulamalarda vatandaştan çok olumlu dönüşler oluyor. Özellikle mahellesinde, bölgesinde, okul çevrelerinde olumsuz bir durum gören vatandaşımız direkt bana ulaşsın” diye konuştu.
FETÖ ile mücadelenin tüm hızıyla sürdüğünü kaydeden Yılmaz, “FETÖ bitmiş değil, mücadelemiz kararlılıkla sürüyor. Tüm kesimler bıkınlık, yılgınlık göstermeden bu mücadeleye devam etmeli. Gündemden düşürmeden, mağdurları ayıklayarak bu örgütle mücadelemize devam etmeliyiz” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!