15 yıl sonra kavuştular

Güncelleme Tarihi:

15 yıl sonra kavuştular
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2020 22:44

Başkent’te, ihtiyaç sahiplerine yemek yardımı yapılırken, iki kardeşin aynı ilçenin farklı mahallelerinde 15 yıldır birbirlerinden habersiz yaşadığının tespit edilmesi üzerine belediye ekiplerinin sağladığı sürpriz buluşmada duygusal anlar yaşandı.

Haberin Devamı

Mamak Belediyesi’nin yemek yardımı hizmetinden faydalanan 56 yaşındaki Mehmet Çamdelen ve 60 yaşındaki Fatma Çamdelen kardeşler, aynı ilçenin farklı mahallelerinde 15 yıldır birbirlerinden habersiz yaşıyordu. Yemek dağıtımı yapan belediye görevlisinin durumu fark etmesinin ardından, Çamdelen kardeşlerin buluşturulmasına karar verildi. Ekipler, Şahap Gürler Mahallesi'nde bir gecekondu yaşamını sürdüren Mehmet Çamdelen'i alarak, Saimekadın Mahallesi'nde yürüme engelli kızı Derya ile yaşayan ablası Fatma Çamdelen'in yaşadığı mahalleye götürdü. Apartmanın bahçesine belediye görevlisinin getirdiği yemekleri almak için inen Fatma Çamdelen, karşısında 15 yıldır haber alamadığı kardeşi Mehmet Çamdelen'i görünce duygu dolu anlar yaşandı.

15 yıl sonra kavuştular


GÖREVLİ FARK ETTİ

Çamdelen kardeşlerin durumlarını fark eden belediye görevlisi Osman Aktay, "Bir gün sohbet esnasında Mehmet beye Çamdelen soyadında bir tanıdığının olup olmadığını sorduğumda 'Var ama görüşemiyoruz' yanıtını aldım. Ardından durumu anlattım. Kardeşi ile buluşturma teklifimize olumlu sonuç alınca Belediye Başkanımız Murat Köse'ye konuyu ilettik. Başkanımızdan da buluşturma için talimat gelince hiç beklemeden buluşmayı gerçekleştirmek istedik" diye konuştu. Fatma Çamdelen, kardeşinin de Mamak’ta yaşadığını öğrendiği günden itibaren uyuyamadığını gözyaşları içinde anlatırken, Mehmet Çamdelen ise "Allah kavuşturanlardan razı olsun. Kader böyleymiş. Kardeşimi ve yeğenimi gördüm, çok mutluyum" dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!