15 yıl sonra gelen doğum günü hediyesi

Güncelleme Tarihi:

15 yıl sonra gelen doğum günü hediyesi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2020 23:37

Ankara'da yaşayan ve 15 yıldır böbrek yetmezliği çeken Perihan Uğurlu (39), Ankara Şehir Hastanesi’nde doğum gününde yapılan nakille sağlığına kavuştu.

Haberin Devamı

Uğurlu, 18 yıl önce hamilelik döneminde idrar yolu enfeksiyonu nedeniyle hastaneye başvurdu. Burada yapılan tetkikler sonrası ilaç tedavisine başlatılan Uğurlu, yaklaşık 3 yıl sonra şikâyetlerinin artması sonucu yeniden hastaneye gitti. Testleri yapılan Uğurlu'ya böbrek yetmezliği teşhisi konularak diyaliz tedavisi uygulanmaya başlandı. Nakil sırasına da alınan Uğurlu'ya mutlu haber 15 yıl sonra geldi. Uğurlu, Ankara Şehir Hastanesi’nde, doğum gününde gerçekleştirilen böbrek nakli ile sağlığına kavuştu. Uğurlu, 15 yıldır diyaliz tedavisi aldığını belirterek, şunları söyledi:

DİLEĞİM ORGAN NAKLİNİN ARTMASI

“Diyaliz çok zor bir süreç. İnsanın vücudunu çok yıpratıyor. Haftada 3 gün gidiyorsunuz. Hem zaman kaybı hem vücut için yorgunluk. Hastanın psikolojisini de etkiliyor. Hastalığımdan dolayı kızıma verimli zaman ayıramıyorum. Her şeyiyle babası ilgileniyor. Okulda bazı faaliyetleri oluyor ve ben yanında olamıyorum. Daha önce 5 kez nakil için hastaneye gittim ama böbreklerin uymaması nedeniyle hayal kırıklığına uğradım. Ama şu an çok mutluyum. Hayatımda artık diyaliz olmayacak. Kızım da çok mutlu. Dileğim organ naklinin artması.” 

Haberin Devamı

DİYALİZ SÜRECİ YAŞAMAK ZORUNDA KALIYORLAR

15 yıl sonra gelen doğum günü hediyesi


Ankara Şehir Hastanesi Nefroloji Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Şebnem Karakan, 15 yıldır kronik böbrek yetmezliği çeken hasta için kadavradan başarılı bir nakil gerçekleştirdiklerini kaydederek, “Pandemi hastanesi olmamıza rağmen söz konusu böbrek naklini hastamız için değerlendirdik. Hastamızın şu an böbrek fonksiyonları son derece iyi ve kontrol altında. Bu hastamızda olduğu gibi, hastalarımızın büyük bir kısmı uzun bir dönem diyaliz süreci yaşamak zorunda kalıyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!