120 terzi makine başında

Güncelleme Tarihi:

120 terzi makine başında
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2020 09:45

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB), hem ihtiyaç sahibi vatandaş için ücretsiz maske dikimi hem de koronavirüsle mücadele tedbirleri kapsamında iş kaybına uğrayan, terzi ve tekstil işçilerine istihdam sağlamak için kurduğu atölyede çalışan sayısı da üretim de artarak devam ediyor.

Haberin Devamı

Kuzey Yıldızı Gençlik Merkezi’ndeki atölyeye başvuru sayısının arttığını belirten ABB Destek Hizmetleri Daire Başkanı Mustafa Ünsal, şu bilgileri verdi:

GÜNLÜK 200 BİN MASKE

“Yaklaşık bir haftadır üretim yapıyoruz. Üretime başladığımızda bize katılan terzi sayısı 40 iken bu hafta 70 oldu. İlk hedefimiz 100 terzi arkadaşımızla çalışmaktı ancak bu sayıyı 120’e çıkardık. Önümüzdeki hafta maske üretimimizi 150 bin hatta 200 bin bandına çıkarmayı düşünüyoruz. Terzilerimiz bu uygulamadan oldukça memnun. Bu hafta sonu toplamda 120 terzi arkadaşımızı burada istihdam edeceğiz. En önemli olan husus daha fazla terzi arkadaşımızı istihdam etmek. Bu merkeze kendi çalıştıkları makinaları getiriyorlar, bu konuda da lojistik destek sağlıyoruz. Büyükşehir Belediyesinin bir maliyeti olmuyor.”

GELİR KAPISI OLDU

Merkezde çalışmaya başlayan 22 yıllık terzi Selda Altıntaş, “Kendi terzi dükkânım var. Bu süreçte çok zor günler geçirdik. İşimiz olmadı. Bu destek buradaki insanlarla birlikte ailelerinin geçimini de sağlıyor. Böyle düşününce bu sayı binleri buluyor” dedi. 8 yıllık terzi Uğur Aydın da, “Bu maske üretimi bize bir gelir kapısı oldu” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!