11 dış ilçeye hafriyat yetkisi

Güncelleme Tarihi:

11 dış ilçeye hafriyat yetkisi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2018 01:00

Büyükşehir Belediye Meclisi, Ankara’daki 11 taşra ilçesine hafriyat alanlarını belirleme, işletme ve denetleme yetkisi verdi. 11 ilçe arasında Polatlı’nın olmamasına tepki gösteren muhalefetin ‘25 ilçeye de yetki verilsin’ önerisi kabul edilmedi.

Haberin Devamı

Nisan ayı görüşmelerini önceki gün tamamlayan Büyükşehir Belediye Meclisi; Kızılcahamam, Haymana, Beypazarı, Ayaş, Şereflikoçhisar, Kalecik, Çamlıdere, Güdül, Nallıhan, Evren ve Balâ belediyelerine kendi sınırları içerisindeki hafriyat atıklarının denetimi, depolama sahalarının belirlenmesi ve işletilmesi yetkisini verdi. Muhalefet ise Polatlı’nın olmamasını eleştirerek tüm ilçelere yetki verilmesi gerektiğini savundu.

25 İLÇEYE DE YETKİ VERİLSİN

Merkez ilçelerin de bu kapsamda değerlendirmesini öneren CHP Grubu adına söz alan Meclis üyesi Yaşar Neslihanoğlu, “Hafriyat denetim yetkisi Büyükşehir Belediyesi’nin kontrolünde yapılıyor. Rapora baktığımızda dış ilçelerin tamamına yetki verilmiş gibi görülüyor. İncelediğimizde Polatlı’nın olmadığını görüyoruz. Biz burada hafriyatların daha denetimli yapılabilmesi için 25 ilçenin tamamında bu yetkinin devredilmesini öneriyoruz. Gerekirse önümüzdeki aya erteleyelim, diğer ilçelere de danışılarak bir karar verilirse daha doğru olur” dedi. MHP Grup Başkan Vekili Ramazan Şimşek ise Polatlı’nın da eklenmesini istedi.

Haberin Devamı

TALEPLERİNİZİ BAŞKANA İLETELİM

AK Parti Grup Başkan Vekili Bekir Yıldız, Polatlı’nın Ankara’ya yakın olmasını gerekçe gösterdi. Oturumu yöneten Meclis Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez de, “Üzerinde çalışılmış. Siyasi otorite tarafından özümsenmiş bir karardır. Danışılmadan ilave edilmesini çok doğru bulmuyoruz. Eğer çok hayati bir konuysa bugün bu kararı geçirelim. Sizin taleplerinizi Başkana (Mustafa Tuna) iletelim. Yeniden bir değişiklik olursa önümüzdeki süreçte yeni bir karar alırız” sözleriyle önerileri reddetti. CHP ve MHP gruplarının ‘ret’ oyu kullandığı karar oy çokluğuyla kabul edildi.

BBP’Lİ UYAR’DAN TUNA’YA İMAR AÇIKLAMASI ELEŞTİRİSİ

Öte yandan Meclis’in son oturumunda BBP’li Belediye Meclis Üyesi İbrahim Uyar, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’nın faaliyet raporları görüşülürken yaptığı, “Buradan bir imar geçerken ret verdiğiniz bir plana, yanlış gördüğünüz bir planı daha sonra düzeltelim dediğimizde sizin de ‘hayır’ demeniz hakikaten düşündürücü” şeklindeki açıklamasını eleştirdi. Uyar, “Belediye başkanımız bize göre uygun olmayan bir cümle sarf etti. Bu nazik kaçmamıştır. Biz muhalefetiz, yanlış gördüğümüz her şeyin yanlış olduğunu burada söylemek zorundayız. Başkanımız şunu diyebilir miydi; ‘Biz bu kararı geçirirken ben de buradaydım. AK Partili Meclis üyelerinin tamamı da buradaydı. Bu kararı geçirirken hata yapmışız. Meclis’ten özür diliyoruz. Ona göre de düzeltme talep ediyoruz.’ Biz planın yanlış olduğunu başta söyledik. Fakat hukuk, mahkeme ve tescil planı kesinleştirmiş. Biz planın o günkü haline karşıydık. Bugünkü halinde de hata olduğunu kabul etmemize rağmen kesinleşmiş planların iptalinin usulünün bu olmadığı kanaatindeyiz” ifadelerini kullandı. Meclis Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez’in yanıtı “Kötü bir niyeti yoktu. Lütfen anlayışlı olun” şeklinde oldu. Meclis ayrıca AŞTİ ve Kızılay metro istasyonlarındaki tuvaletlerin ücretsiz olmasına ilişkin Hukuk ve Tarifeler Komisyonu’nu da oy birliğiyle kabul etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!