101.yıl mesajları

Güncelleme Tarihi:

101.yıl mesajları
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2020 01:40

Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş ve Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, 27 Aralık Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 101. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayınladı.

Haberin Devamı

BAĞIMSIZLIĞIN SİMGESİ

Vasip Şahin: “Kurtuluş Savaşı’nın ana merkezi konumunda bulunan Ankara, Cumhuriyet’imizin kuruluşuna uzanan yolda önemli görev ve kararlara ev sahipliği yapmıştır. Ankara bu süreçte, bağımsızlık fikrinin simgesi olmuş, İstiklal Savaşı’nın esasları burada belirlenmiştir. Millî Mücadele’nin sevk ve idare merkezi olarak tarihî bir misyon üstlenmiş olan Ankara ve Ankaralılar; bir dönüm noktasında stratejik kararların alınmasına, TBMM’nin kurulmasına, Cumhuriyet’in ilanına ve devletin temel kurumlarının teşkiline şahitlik etmiştir.”

101.yıl mesajları


KENTİMİZİN BAYRAMI

Mansur Yavaş: “27 Aralık, bir milletin küllerinden doğuşu ve hürriyet sevdası için bozkırdan, bu kadim kentten yükselen güçlü bir sestir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu sesi milleti adına tüm dünyaya haykırmak ve Millî Mücadele’yi başlatmak için Temsil Heyeti’yle birlikte 27 Aralık 1919 günü Ankara’ya gelmiştir. Ne mutlu ki, Türk tarihinde büyük fikirlerin eylemlere dönüştüğü en önemli günlerden biri olan 27 Aralık’ın 101. yıl dönümünü kutlamak da bizlere nasip oldu. Pandemi sürecini geride bıraktığımızda, her 27 Aralık’ı kentimizin bayramı olarak caddelerde büyük bir coşkuyla kutlamaya devam edeceğiz.”

101.yıl mesajları


COŞKUYU YAŞATIYORUZ

Halil İbrahim Yılmaz: “101 sene önce milli mücadele için toplumun her kesimini bir araya getiren 27 Aralık coşkusunu bugün Ankara’yı dünya başkenti yapmak için yaşatıyoruz. 101. yılında da ‘İyi ki geldin’ diyoruz. Ankara’nın tarihinde hiçbir olay ve hiçbir hareket, Atatürk’ün 27 Aralık günü Ankara’ya gelişinde yaşananlar kadar milletin içinden, kalbinden, ruhundan doğmamıştır. Ankaralıların bayramı olan 27 Aralık gününü, salgın bittiğinde en güzel şekilde yeniden kutlamak istiyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!