100 TL’ye 1+1 için son tarih 15 Ocak

Güncelleme Tarihi:

100 TL’ye 1+1 için  son tarih 15 Ocak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2021 00:59

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından yenilendikten sonra 29 Ekim’de açılışı yapılan ve aylık 100 TL’ye kiraya verileceği açıklanan Mamak Eserkent Sosyal Konutları’nın tahsisi için başvuru süreci devam ediyor.

Haberin Devamı

65 yaş üstü vatandaşlar ile yeni evli çiftlerin kiralayabileceği 1+1 büyüklükteki 400 konut için başvurular, 15 Ocak’a kadar devam ediyor. Aylık gelirin 3 bin TL’yi geçmemesi, eşlerin üzerinde herhangi bir gayrimenkul bulunmaması, ikâmetlerin en az 6 ay öncesinden itibaren Ankara’da olması gibi şartların arandığı başvurular sonrası konutlar, noter huzurunda yapılacak çekilişle yeni sahiplerine tahsis edilecek. Başkentlilerin konutlara yoğun ilgi gösterdiğini kaydeden ABB yetkilileri, “Özellikle mağdur ve ihtiyacı olan dar gelirli ve konut sahibi olmayan 65 yaş üstü vatandaşlarımız ile yeni evli çiftlerimizi, başvuru yapmaya bekliyoruz” bilgisini verdi.

Başvurular, ABB’nin ‘https://www.ankara.bel.tr/internet adresinden ya da Özel Projeler ve Dönüşüm Daire Başkanlığı’nın 18 numaralı bankosundan yapılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!