100 metrede 150 maske

Güncelleme Tarihi:

100 metrede 150 maske
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2021 00:45

Kahramankazan’da Şehit Alihan Analar Anadolu Lisesi 11’inci sınıf öğrencileri İpek Belinay Karaca ve Münevver Ezgi, oturdukları mahallede yürüyüş yaparken sokağa gelişigüzel atılan maskeleri fark etti ve ellerine aldıkları sopalarla çok sayıda maskeyi topladı.

Haberin Devamı

Karaca, 100 metre yürüdüklerinde 150 adet maske bulduklarını belirterek, şunları söyledi: "Kaldırım kenarlarında gördüğümüz maskeler o kadar fazlaydı ki bizi çok rahatsız etti. Elimize sopa alıp bunları toplamaya başladık. 100 metrede 150 tane maske topladık. Bu maskeleri çöp konteynerlerine attık. Çöpün yanında bile 25 tane maske vardı. 1 metre ötesinde çöp varken, gidip insanların maskelerini yere atması çok saçma. Ben insanların daha duyarlı olmalarını istiyorum. Maskeleri ceplerine koyup evlerindeki çöplere atabilirler. Çünkü mikrop yayıyor havaya. Bu pandemi döneminde hiç hoş değil.”

100 metrede 150 maske


DAHA FAZLA KİRLETİLİYOR

Haberin Devamı

Ezgi de, yürüyüş yaparken yolda maskeleri görünce toplamaya karar verdiklerini anlatarak, "Bizim için olduğu kadar doğa için de tehlikeli, sonuçta çöp tenekeleri var. Dışarı çok fazla çöp atılıyordu. Şimdi de maske atmaya başladılar. Sürekli çevreyi kirletiyoruz. Koronavirüs ile daha fazla kirletmeye başladık" diye konuştu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!