100 kişiden 5’i kepçe kulak

Güncelleme Tarihi:

100 kişiden 5’i kepçe kulak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2019 12:34

Halk arasında kepçe kulak olarak bilinen “Belirgin Kulak Deformitesi”nin her 100 kişiden 5’inde görüldüğünü belirten uzmanlar, bu bozukluğun estetik operasyonla düzeltilebildiğini belirtiyor. 

Haberin Devamı

Belirgin Kulak Deformitesi’nin özellikle çocukluk çağında çocuğun arkadaş çevresiyle sosyal ilişkilerini ve okul başarısını olumsuz etkileyebildiğini belirten Acıbadem Ankara Hastanesi Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Dr. Çiğdem Demiroğlu Yakut, şunları söyledi:
“Burada ailenin üzerine düşen görev bu bozukluğun çocuğu psikolojik olarak etkileyip etkilemediğini yakından gözlemlemeleridir. Kepçe kulak düzeltilmesi operasyonları, kulak kıkırdak gelişiminin tamamlandığı 6 yaşından itibaren yapılabiliyor. Ameliyatın çocuk okula başlamadan önce yapılması bu durumun çocuğu yeni girdiği sosyal çevrede psikolojik olarak etkilemesinin önüne geçiyor. Ancak çocuğun ameliyata zorlanmaması, kendini hazır hissettiği ve istekli olduğu dönemin beklenmesi gerekiyor. Ameliyatta kulak arkasından yapılan bir kesiyle girilerek kulak kıkırdakları, dikişler ve gerektiğinde kıkırdak azaltılması yöntemleriyle kulak yeniden şekillendirilerek normal kulak görünümü sağlanıyor. Kesi, kulak arkasından yapıldığı için görünen bir iz bırakmayan bu operasyon hastanın yaşına göre genel veya lokal anestezi ile yapılıyor ve yaklaşık 1-1,5 saat sürüyor. Hastanın 2-3 gün sonra normal hayatlarına dönebildiği operasyon sonrasında dikişlerin zarar görmemesi için 2 hafta süreyle bir saç bandı kullanılarak kulakların kapatılması tavsiye ediliyor.

BAKMADAN GEÇME!