10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde gazetecilere plaket

Güncelleme Tarihi:

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde gazetecilere plaket
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2020 11:34

Türk Dermatoloji Derneği, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde gazetecilere teşekkür plaketi verdi.

Haberin Devamı

Törende konuşan Dernek Başkanı Emel Erdal Çalıkoğlu, derneğin en önemli amacının vatandaşları cilt sağlığı ile ilgili konularda doğru bilgilendirmek olduğunu belirterek şunları söyledi:

MERDİVEN ALTI YERLER KAPANDI

“Son bir yılda ciddi kampanyalarımız oldu. Okul kıyafetleri ile ilgili örneğin. WhatsApp ihbar hattı kurduk. Bu hat sayesinde pek çok merdiven altı yer kapatıldı. Buralarda öyle uygulamalar yapılıyor ki insan sağlığı ciddi biçimde etkileniyor. Bize tüm bu konularda verdiğiniz destekler için teşekkür ederiz. Bu işbirliğinden çok memnunuz. Bu nedenle de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde birlikte olmak istedik. Kutlu olsun.”

KÖRLÜĞE BİLE NEDEN OLUYOR

Toplantıda merdiven altı işletmelerde yapılan botoks gibi uygulamaların yüzde şekil bozukluklarının yanı sıra körlüğe kadar sonuçları olduğu belirtilerek, bu tür uygulamaların hekim kontrolünde yapılması gerektiği vurgulandı.

Haberin Devamı

AVM’DE KIYAFET DEĞİŞTİRMEKLE GEÇMEZ

Uyuz konusunda da bilgi verilen toplantıda, uyuz böceğinin derinin altında bulunduğu ve tedavi gerektirdiği belirtildi. Çok iyi lif ve kese sonrası vücuda ilaç sürülmesi gerektiği belirtilen toplantıda, AVM’lerde kıyafet değiştirmekle bu hastalığın bulaşmayacağı ifade edildi. Bulaşmanın daha çok ev ortamında olduğu ve toplu tedavi gerektirdiği dile getirildi. Tüm ailenin tedavisinin şart olduğu, aksi halde uyuzun geçmeyeceği açıklandı.

BAKMADAN GEÇME!