10 dakikâda neler yaşadık

Güncelleme Tarihi:

10 dakikâda neler yaşadık
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2022 16:03

Şiddetli yağmur Ankara merkez ve çevre ilçeleri sular altına bıraktı. Etkili olan fırtına nedeniyle çatılar uçtu, ağaçlar devrildi. 10 dakikanın faturası ağır olurken, inşaatta görevli stajyer mühendis de 21 yaşında hayatını kaybetti

Haberin Devamı

Ankara önceki gün aniden bastıran sağanak yağış ve etkili olan fırtına kâbusunu yaşadı. Çok sayıda araç cadde ve sokaklarda su birikintisinde kalırken, yağmura hazırlıksız yakalananlar ıslandı ya da zor anlar yaşadı. Devrilen ağaçlar otomobillerin üzerine düşerek maddi hasara yol açtı. Fırtınaya dayanamayan ve uçan çatılar da çevreye zarar verdi.Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile ilçe belediye başkanları başkentte yaşananları ve gelişmeleri sosyal medya hesaplarından paylaştı.

ÇANKAYA - SEL SULARINA KAPILDI

10 dakikâda neler yaşadık

Söğütözü İnönü Bulvarı üzerinde genç bir kız, yoğun yağışın ardından sel sularına kapıldı. Genç kızı başka bir vatandaş ellerinden tutup çekerek güçlükle kurtardı.Öte yandan AFAD tarafından Çankaya’da bir okulun camlarının fırtına nedeniyle kırıldığı, olayda yaralanan 4 öğrencinin hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Haberin Devamı

 ÇANKAYA - ÇATI UÇTU

10 dakikâda neler yaşadık

1450. Sokak’taki bir restoranın çatısı şiddetli fırtınaya dayanamayarak yerinden söküldü. Havada uçmaya başlayan devasa çatı parçaları restoran önünde duran park halindeki otomobillerin üzerine düştü. Şans eseri kazada can kaybı veya yaralanma yaşanmazken, 8 araçta ve olayın yaşandığı dükkanda maddi hasar meydana geldi.

ALTINDAĞ - MİNARE DEVRİLDİ

10 dakikâda neler yaşadık

Örnek Mahallesi İçli Sokak’taki Örnek Ulu Cami’nin minaresi, şiddetli fırtınada dış cephesine mantolama yapılan 2 katlı binanın üzerine devrildi. Olayda can kaybı yaşanmazken, binanın duvarlarında ve balkonlarda hasar oluştu.Minarenin yıkıldığı apartmanın tadilatını yapan işçilerden Mehmet Oğul, “Minare yıkıldığında dışarıdaydık. Binanın içini boyayacaktık. Ben boya almaya içeri girdiğimde fırtına çıktı ve aniden minare yıkıldı. İçeride 10-15 kişi çalışıyorduk. Bina yerinden oynadı. AFAD geldi, insanları camdan dışarı çıkardı” dedi.Mahalle sakinlerinden Metin Yıldız, “Her şey 5 dakika içinde oldu. Şiddetli bir yağmur yağdı. Peşine fırtına geldi. İki minareden biri binanın üstüne düştü. Yıkılan minarenin taşları balkonlardan evlerin içine düştü” diye konuştu.

Haberin Devamı

 YENİMAHALLE - İNŞAATTA ACI HABER

10 dakikâda neler yaşadık

Hipodrom Caddesi’ndeki site inşaatında fırtınanın ve yağışın etkisiyle beton kalıplar devrildi. İnşaatta görevli stajyer inşaat mühendisi Taha Öztürk (21) hayatını kaybederken, stajyer mimar Ege Kıratlı (21) ve stajyer mühendis Emre Çetin (22) ise yaralandı.

10 dakikâda neler yaşadık

Hacettepe Üniverisitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi Taha Öztürk’ün, stajyer olarak ilk iş günü olduğu öğrenildi. ODTÜ Mimarlık Bölümü öğrencisi Ege Kıratlı ile ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencisi Emre Çetin’in ise sağlık durumu iyi. Öte yandan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturması kapsamında, inşaatta çalışmalar durduruldu.

Haberin Devamı

 KEÇİÖREN İZLER SİLİNİYOR

10 dakikâda neler yaşadık

Keçiören Belediyesi, ilçede yaşanan sağanak yağış sonrası cadde ve sokaklarda oluşan kum, çamur ve diğer atıkların oluşturduğu birikintileri temizledi. Ekipler çalışmalar sırasında ev ve iş yerleri su basan vatandaşlara da yardım etti. Devrilen ağaçlar ve sel sularıyla yollara akan taş birikintileri de yapılan çalışmayla temizlendi.Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “Ekiplerimiz temizlik çalışmalarını sürdürüyor. Hizmet sınırlarımız içinde olup olmadığına bakmaksızın vatandaşlarımıza el uzatıyoruz. İnşallah bir daha böyle acılar, sıkıntılar yaşamayız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!