10 bin genç meşale için bir araya geldiler

Güncelleme Tarihi:

10 bin genç meşale için bir araya geldiler
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2018 13:37

Türk Eğitim Derneği Dayanışma Komitesi, ‘10.000 Genç Meşale Daha Aydınlık Türkiye’ kampanyasına destek olmak amacıyla ‘Tadımlık Sohbetler, Tadımlık Lezzetler’ isimli bir etkinlik düzenledi.

Haberin Devamı

İncek'te bulunan Pia Seda’daki etkinliğe TED Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda Kolej mezunu katıldı. Pehlivanoğlu, ‘10.000 Genç Meşale Daha Aydınlık Türkiye’ projesiyle ilgili, “10 bin gençle bizim bir hayalimiz var. Çünkü biliyoruz ki 10 bin genci özgürce düşünebilen, eleştirebilen, ülkesine, cumhuriyetine, vatanına, milletine, değerlerine bağlı olarak yetiştirebilirsek onlar, bu ülkede 1 milyon insanın hayatını değiştirir. Çünkü bu ülkenin sorunu, seçim kurtarmaktan nesil kurtarmaya fırsat bulamamasıdır” dedi. 

ÜLKENİN GELECEĞİNE KATKIDA BULUNMALIYIZ

Pehlivanoğlu, eğitimde fırsat eşitliği konusuna da değindi. “Sokakta simit satan çocuğun gözündeki pırıltı, bizim yakınımızdaki çocukların gözündeki pırıltıya adaletli bir yakınlıkta olmazsa bu ülkede yaşamak hepimiz için çok zor olacaktır” diyen TED Başkanı, herkesin bu ülkenin geleceğine katkıda bulunmak mecburiyetinde olduğunu ifade etti. Etkinlikte katkıda bulunanlara teşekkür plaketleri verildi. Ardından Prof. Dr. Hakan Cangül, telomer bilimi ve Reverse-aging konulu konuşma yaptı.

BAKMADAN GEÇME!