1 günlük ciro can dostlara gitsin

Güncelleme Tarihi:

1 günlük ciro can  dostlara gitsin
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2018 14:58

Sokak hayvanları sorunun ekonomik nedenlerle çözülemediğini savunan Türk Veteriner Hekimler Birliği Başkanı Talat Gözet, iş dünyasına çağrıda bulunarak “Bir günlük cironuzu Ankara Valiliği bünyesinde bulunan İl Hayvan Koruma Kurulu’na bağışlayın.

Haberin Devamı

Sokak hayvanları meselesi Başkentli için sorun olmaktan çıksın, çözüme kavuşsun” dedi. Bunun için bir kampanya düzenlenmesi önerisinde de bulunan Gözet şunları söyledi:

HER GÜN FARKLI AÇIKLAMALAR VAR

“Sokak hayvanlarının durumu, sağlığı, barınak ihtiyaçları, beslenmeleri gibi konularda Ankara’yı yöneten idarecilerimiz her gün farklı açıklamalarda bulunuyorlar. Bazen bir belediye başkanı çıkıp ‘Daha büyük hayvan barınakları yapmamız lazım’ diyor, bir başka idareci ‘Sokak hayvanlarına vatandaşın duyarlılığını artırıp onları sahiplendirmemiz lazım’ diyor. Bizde diyoruz ki gelin bu duruma ekonomik olarak bakalım. Çünkü bu işin çözüm temeli ekonomidir, maddi imkandır.

BELEDİYELERİN YAPABİLMESİ ZOR

Ankara’da bulunan yüz binlerce sokak hayvanı mağdur, parklarda, yol kenarlarında, çöplüklerde sağlıksız bir şekilde yaşam mücadelesi veriyorlar. Belediyelerimizin her köşe başındaki hayvanın korumasını sağlamak, onlara barınak yapabilmesi günümüz şartlarında zor. Ankara esnafı başta olmak üzere, ATO, ASO, ANKESOB, TÜSİAD, MÜSİAD, ATB, ANGİAD gibi kurum ve kuruluşlar ayrıca bu kurumların temsilcilikleri ve üyeleri bir günlük cirosunu sokak hayvanlarının yaşaması, barınak ihtiyaçlarının karşılanması için bağışta bulunsunlar. Bu kampanyayı gelin Ankara’dan başlatalım.

Haberin Devamı

HAYVAN KORUMA KURULUNA BAĞIŞLAYIN

Ankara’da on binlerce esnafımız var ve 6 milyon insanız. Ankara’da yaşayanlar olarak bu sorunu çözeriz. Çağrımız şöyle; her esnafımız, her dükkan işletmecimiz, AVM yönetimleri elinizi taşın altına koyun bir günlük cironuzu Ankara Valiliği bünyesinde bulunan İl Hayvan Koruma Kurulu’na bağışlayın. Sokak hayvanları meselesi Başkentli için sorun olmaktan çıksın, çözüme kavuşsun. Esnafımız bu duyarlılığı gösterir ise o gün Ankara halkı da alışveriş lerini artırır ve bu duruma sahip çıkar. Yeter ki birileri bu işe sahip çıkıp start versin.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!