1-1’lerini üzmediler

Güncelleme Tarihi:

1-1’lerini üzmediler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2020 01:13

Oyunun ilk yarısında çabalar sonuç vermedi. İkinci yarının başında enerjisini otaya koyan kırmızı-siyahlılar Berat’ın golü ile öne geçti. Oyuncu değişiklikleri ile baskıyı artıran sarı-lacivertliler, Lobjanidze ile skora dengeyi getirdi.

Haberin Devamı

Stat: Eryaman
Hakemler: Yaşar Kemal Uğurlu (*), Erdinç Sezertam (**), Cem Satman (**)
Gençlerbirliği: Nordfeldt (***), Ömürcan (**), Arda (***), H.İbrahim (**), Polomat (**), Candeias (**) (dk. 90 Gökhan), Motta (**), Berat (***), Murat (**) (Dk. 82 Furman *), Sefa (*) (dk. 70 Ayite *), Stancu (*) (dk. 82 Sio *)
MKE Ankaragücü: Friedrich (***), Kitsiou (**), Sarlija (**), Erdi (**), Atila (*) (dk. 66 Lukasik **), Lobjanidze (***) (dk. 90 Orkan), Atakan (**), Pinto (**), Endri (*) (dk. 66 Börven *), Ender (*) (dk. 46 Paintsil **), Emre (**) (dk. 84 Adzic *)
Goller: Dk. 58 Berat (Gençlerbirliği), Dk. 74 Lobjanidze (Ankaragücü)
Sarı kartlar: Murat Yıldırım, Sefa, Motta, Gökhan (Gençlerbirliği), Sarlija (MKE Ankaragücü)
Kırmızı kart: dk. 90 Gökhan (Gençlerbirliği)

Haberin Devamı

Süper Lig’in 13. haftasındaki Başkent derbisinde Gençlerbirliği ile MKE Ankaragücü, 1-1 berabere kaldı. Son iki maçını kazanan iki takımın zorlu mücadelesinde, goller ikinci yarıda geldi. Berat, Gençlerbirliği’ni öne geçirirken, Lobjanidze, Ankaragücü’nü beraberliğe taşıdı. Bu sonucun ardından, Gençlerbirliği 12, Ankaragücü 9 puana yükseldi.
21. dakikada Berat’ın uzun mesafeli pasını alan Polomat’ın ceza alanı köşesinden çektiği sert şutta, kaleci Fredrich topu üstten kornere tokatladı.
34. dakikada Lobjanidze’nin ceza sahasına girip, son çizgiye inerek penaltı noktasına çıkardığı topla buluşan Emre’nin vuruşunu kaleci Nordfeldt önledi. Pozisyonun devamında ceza sahasının solundan Atila’nın şutunda, savunmada seken top direğin dibinden kornere çıktı.
36. dakikada ani gelişen Gençlerbirliği atağında Candeias topu taşıdı. Ceza yayının üzerinden attığı sert şutta, kaleci Friedrich topu sağına uzanarak kornere çeldi.
İlk yarı golsüz sona erdi.

İKİNCİ YARIDA TEMPO YÜKSELDİ

2. yarıya istekli ve tempolu başlayan taraf Gençlerbirliği’ydi. Kırmızı-siyahlılar, önce Stancu, sonra Motta ile rakip kaleyi yokladı. 58. dakikada ise golü buldu. Murat, ısrarla takip ettiği topu, iki rakibinden söküp ortaya çıkardı. Berat, kale alanı içinde ayak koyup, ağları havalandırdı: 1-0.
Ankaragücü 74. dakikada beraberliği yakaladı. Emre’nin ara pasıyla ceza alanına giren Lobjanidze, kalecinin üzerinden topu filelere gönderdi: 1-1
Uzatma anlarında Ankaragücü yakaladığı elverişli pozisyondan sonuç alamadı ve maç 1-1 bitti.

Haberin Devamı

NOTLAR:

SAVUNMA KURGUSU DEĞİŞTİ

Gençlerbirliği cephesi, sakatlıklar ve covid-19 nedeniyle sahaya farklı bir tertiple çıktı. Johansson, Toure, Diego ve Soner gibi önemli isimler, maç kadrosuna alınmazken, hafta içinde sakatlık sorunu ile uğraşan Sio, yedekler arasında bekledi. Karantina süresi dolan Candeias, takıma döndü. Kırmızı-siyahlılar, bu sezon savunmada ilk kez Ömürcan, Arda, H.İbrahim ve Polamat 4’lüsü ile oynamak zorunda kaldı. Ömürcan, kupa maçının ardından ligde de 11’de sahaya çıktı. Ankaragücü ise son oynadığı ve 2-0 kazandığı Atakaş Hatayspor maçının kadrosu ile mücadeleye başladı.

1-1’lerini üzmediler


BAKAN VE BAŞKAN TRİBÜNDE

Derbi mücadelesini, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Beykan da izledi. İki takım yöneticileri meç boyu büyük heyecan yaşarken, localara gelen taraftalar da 90 dakika boyunca takımlarına destek verdi.

SERİYİ ÜÇE ÇIKARAMADILAR

Gençlerbirliği ile Ankaragücü, Süper Lig tarihinde birbirlerini en fazla mağlup eden takım konumundalar. Son dönemde Kırmızı-siyahlılar, ligde oynanan maçlarda rakibine üstünlük kurmayı başarırken, bu kez öne geçtiği müsabakadan galip ayrılamadı. , Oynana son 12 derbinin 8’ini kırmızı-siyahlılar, kazandı, 2 maçı Ankaragücü aldı. Dünkü sonuçla birlikte ikinci kez maç berabere tamamlandı.
Süper Lig’de oynadığı son 2 maçı kazanan Gençlerbirliği (2-1 Alanyaspor ve 1-0 vs BB Erzurumspor), Nisan 2016’dan bu yana üst üste üç galibiyet alamıyor. Son 2 Süper Lig maçından 6 puan çıkaran Ankaragücü de Kasım 2018’den bu yana 3 maçlık bir galibiyet serisi yakalayamıyor.

45. MAÇTA RÖVANŞ GELMEDİ

Mustafa Kaplan, Süper Lig kariyerinde Gençlerbirliği’nin başında 21. kez maça çıktı. Kaplan, Ankaragücü’nün başında da 24 kez görev yaptı. Kaplan’ın, bu derbilerde görev yaptığı ilk karşılaşma geçen sezon oynandı. Gençlerbirliği ile çıktığı müsabakada sahadan 2-1 mağlup ayrılmıştı. Dünkü mücadele 1-1 bitirken, bu yenilginin rövanşını alamadı.

23. KEZ BERABERE BİTTİ

Gençlerbirliği ile Ankaragücü, Süper Lig’de 77. kez rakip oldu. 61 yıllık rekabette Ankaragücü’nün galibiyetlerde 28-26 üstünlüğü bulunuyor. Dünkü sonuçla birlikte beraberlik sayısı 23’e yükseldi. Gollerdeki rakamlar 100-98’e geldi. İstatistiklere geçen 1-1’lik skor, 13. kez yaşanmış oldu.

GENÇ GÖKHAN GİRİP ATILDI

Derbinin en ilginç yanlarından biri, kırmızı-siyahlı ekibin alt yapısından yetişen isimlerden biri olan ve takımını öne geçiren golü atan Berat’ın sahaya beyaza boyanmış saçları ile çıkmasıydı. Oyunun uzatma anlarında Teknik Direktör Mustafa Kaplan’ın oyuna aldığı Gökhan, yaptığı ilk müdahalede önce sarı kart görüp, ardından da VAR incelemesi sonucu kırmızı kartla oyundan atılarak, derbi tarihinde sahada en az süreyle kalan oyunculardan biri olarak, kayıtlara geçti.

1-1’lerini üzmediler


KAPLAN: “KAZANMAYI HAK ETMİŞTİK”

Haberin Devamı

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mustafa Kaplan, 1-1 biten derbi maçı sonrası yaptığı değerlendirmede, kazanmayı hak ettiklerini ancak sahadan 1 puanla ayrıldıklarını söyledi.
Karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Kaplan, iyi bir futbol ortaya koyduklarını belirterek, “Maçı kazanmayı hak etmiştik. Bulduğumuz pozisyonlar var. Savunmada tek pozisyon verdik ve gol oldu. İki camiayı da kutluyorum. Hakemleri de iyi yönetiminden dolayı tebrik ederim. Ankara derbisine yakışan bir maç oldu. İstek, hırs, mücadele her şey vardı” ifadelerini kullandı.

TRANSFER GEREKİYOR

Transfere ihtiyaçları olduğunu anlatan Kaplan, “Elimize genç bir jenerasyon var. Devre arasında transfer yapmamız lazım. Özellikle üçüncü bölgeye lazım. Savunma ve orta saha transferi de gerekir. 4 transfer yapabiliriz. Lig uzun bir maraton olduğu için kadroyu geniş tutmak lazım” diye konuştu.

1-1’lerini üzmediler


DALCI: “GALİBİYETİ ÇOK İSTİYORDUK”

Haberin Devamı

MKE Ankaragücü Teknik Sorumlusu Mustafa Dalcı, 1-0 geriden gelerek bir puan aldıkları için mutlu olduklarını dile getirdi.
Derbiye çok iyi hazırlandıklarını anlatan Dalcı, şunları söyledi:
“Bu maçı kazanmayı çok istiyorduk. Sevindirici olan şey, geriden gelip 1 puan almak. Bir kimlik kazandık, bir oyun anlayışımız var. Artık sahada kaybetmeyi kabul etmeyen bir karakter var. Emin adımlarla ilerlediğimiz açık açık görünüyor. Hafta boyunca gerçek anlamda iyi hazırlandık. Öz eleştiri yapacak olursak ilk yarı ve ikinci yarıya 10-15 dakika iyi başlayamadık. Önemli olan negatif durumu pozitif duruma getiren karakterin sahada olmasıydı. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Puan puandır. Konum itibarıyla alacağımız her puanın kıymetini lig sonu göreceğiz. Gönül 3 puan isterdi ama bazen nasip, kısmet olmuyor.”

Haberin Devamı

MAÇ SONU GERGİNLİK

Hakemin maçın bitiş düdüğünü çalmasının ardından, saha içinde bir gerginlik yaşandı. Oyuncular soyunma odasına doğru yönelirken, sahaya çıkış kapısının önünde, teknik ekipler arasında sözlü bir atışmanın yaşandığı ileri sürüldü. Gençlerbirliği’nin golünü atan Berat, tartışmanın ortasında kalırken, Ankaragücü Teknik Sorumlusu Mustafa Dalcı ve antrenörler ile oyuncuların araya girmesi sonucunda, gerginlik fazla büyümeden yatıştırıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!