09.05’te hayat durdu

Güncelleme Tarihi:

09.05’te hayat durdu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2013 02:00

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, ebediyete intikal edişinin 75. yıldönümü nedeniyle saat 09.05’te sirenlerin çalmasıyla hayat durdu. Kızılay Meydanı’ndaki vatandaşlar saygı duruşunda bulundu.

Haberin Devamı

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 75’inci yılında Anıtkabir’de düzenlenen devlet töreniyle anıldı. Tören, saat 08.55’de devlet erkanının Aslanlı Yol’da yürüyüşü ile başladı. Anıtkabir, 10 Kasım 1953 yılında Atatürk’ün naaşının Etnografya Müzesi’nden Anıtkabir’e nakli sırasındaki törende olduğu gibi hazırlandı. Düzenlenen devlet töreninde 60 yıl önce olduğu gibi izciler ve seğmenler de görev aldı.


75. yıl anısına özel sergi

Büyükşehir Belediyesi, Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 75. yılı anısına, Kızılay’daki Metro Sanat Galerisi’nde “Karagün Gazeteleri ve Fotoğrafları” adlı sergi açtı. Sergi, tamamı Dericizade Faruk Küçük’ün arşivinden derlenen 100 parça gazete, 75 fotoğraf ve 10 Kasım belgesel filminden oluşuyor. Başkentliler’in yoğun ilgisiyle karşılanan sergi 20 Kasım tarihine kadar açık kalacak.

Haberin Devamı

Yenimahalle’de 10 Kasım hüznü

Yenimahalleliler, Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 75’inci yılında andı. İlçede resmi tören belediye binası Atatürk Anıtı önünde gerçekleşti. Resmi törene Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Başkan Yardımcıları Başar Bal ve Gürol Karahisarlıoğlu, Belediye Meclis üyeleri, Salihli Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Sungur, Salihli’den gelen öğrenciler ve Yenimahalleliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Atatürk Anıtı’na Yaşar tarafından çelenk konuldu. Törende konuşan Başkan Fethi Yaşar, “Atatürk’ün yaktığı ışık, kurduğu Cumhuriyet ilelebet yaşayacaktır. Onun yaktığı ateşi söndürmek, kurduğu Cumhuriyeti değiştirmek için 90 yıldır içeride ve dışarıda mücadele edenler hep hüsrana uğramış, bundan sonra da hüsrana uğrayacaktır. Bir asır sonrasını görebilen bir lider daha dünyaya gelmemiştir. Ülkemizi aydınlığa çıkarmak için başka yerlerde çare aramaya gerek yoktur. Çare Atatürk’ün gösterdiği ilkelerdir“ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!