-15 derecede kediler 6 saat köpekler 17 saat aç kalırsa donarak ölür

Güncelleme Tarihi:

-15 derecede kediler 6 saat köpekler 17 saat aç kalırsa donarak ölür
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2021 00:55

Ankara’da hava sıcaklığının eksi dereceleri gördüğü şu günlerde sokak hayvanlarıyla ilgili önemli bir uyarı geldi. Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu(HAYKONFED) Başkan Yardımcısı Haydar Özkan, “Eksi 15 derece soğuklukta kediler 6 saat, köpekler 17 saat aç kalırsa donarak ölür” dedi.

Haberin Devamı

Kentlilere yardım çağrısı yapan Özkan şunları söyledi: “Soğuğun aç ve korunmasız bir hayvan için ölüm tehdidi oluşturduğunu unutmayalım. Dondurucu soğuklar kent genelinde devam ediyor. ‘Hayvanlar üşümez ve donmaz’ diye yanlış bir algı var. Şehir hayvanları olan kedi ve köpek dostlarımız sığınacak yerleri ve yemleri olmadığı için ölüyor. Ankara’da hava sıcaklarının geceleri eksi 15 derece ve altına düştüğü günler var. Bu havalarda kediler 6 saat, köpekler 17 saat aç kalırsa donarak ölür. Evlerinde veya çalıştıkları yerde uygun alanları olanların en azından şu soğuk günlerde bu hayvanları misafir etmesini bekliyoruz. Belediyelerin de kış şartlarını düşünerek yardımları arttırması gerekiyor.”

-15 derecede kediler 6 saat köpekler 17 saat aç kalırsa donarak ölür


DONMAK ÜZERE OLAN KÖPEĞİ KURTARDILAR

Haberin Devamı

Gölbaşı Belediyesi temizlik ekipleri, ilçede donmak üzere olan bir köpeği kurtardı. Köpeğin zehirlendiği ve şuurunun kapandığı ortaya çıktı. Köpeği kurtaran temizlik görevlileri Ayhan Özcan, Ferat Albayrak ve Zübeyir Kurnaz, Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek tarafından çeyrek altınla ödüllendirdi. Mehmet DEMİR/DHA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!