Öğrencilere 350 bisiklet dağıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilere 350 bisiklet dağıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2017 09:33

Öğrencilere 350 bisiklet dağıtıldı

Haberin Devamı

Sinan HARMANCI/AMASYA,(DHA)- AMASYA’da Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen 350 bisiklet Vali Salih Işık ve protokol üyelerinin katılımıyla öğrencilere dağıtıldı.

Amasya’da Sağlık Haftası kapsamında Halk Sağlığı İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü ve bisiklet dağıtım töreninde 350 bisiklet öğrencilere dağıtıldı. Program kapsamında Yavuz Selim Meydanı önünde toplanan yürüyüş korteji, sağlıklı yaşam bilincini arttırmak amacıyla hazırlanan dövizleri taşıyarak Çelebi Mehmet Meydanına kadar yürüdü.

Yürüyüşün ardından Halk Sağlığı İl Müdürü Öner Nergiz projeyle ilgili detaylı bilgiler aktararak, Bakanlığın fiziksel aktiviteyi artıracak en etkin yöntemlerden biri olan bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla okullarımızda öğrencilerimize bir milyon bisiklet kampanyası başlattığını ifade etti. Daha sonra birer konuşma yapan Belediye Başkanı Cafer Özdemir ve Amasya Milletvekili Haluk İpek bisikletin alternatif bir ulaşım aracı olarak kullanıldığı ülkelerde obezitenin çok daha az görüldüğünü ve yaşam süresinin daha yüksek olduğuna dikkat çekerek halkımızın sağlık bir yaşam için hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Vali Işık ise, “Hepinizin Sağlık Haftasını can-ı gönülden tebrik ediyorum. Bu hafta kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Hem sağlıklı bir yaşama dikkat çekmek, hem de çocuklarımızı sağlıkta önemli bir aktivite olan bisikletle buluşturmak üzere toplanmış bulunuyoruz. Bu kapsamda İl Sağlık Müdürlüğümüz ve Halk Sağlığı İl Müdürlüğümüz bisiklet dağıtımlarına devam ediyor. Bugünde 350 bisikleti çocuklarımızla buluşturacağız. Sağlığımızı kaybetmeden yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor. Bunun içinde hayatımıza iki şey katmamız lazım. Birisi hareket, diğeri de sağlıklı beslenme. Eğer günlük hayatımıza bunları entegre edersek, sağlıklı bir şekilde ömrümüzü sürdürebiliriz. Bu duygu ve düşüncelerle emeği geçen herkesi tebrik ediyor, hepinize sağlıklı uzun ömürler diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Sağlık Bakanlığı tarafından öğrencilere gönderilen 350 adet bisikletin dağıtımı Vali Işık ve protokol üyeleri tarafından yapıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!