Merzifon Kaymakamı Geyim:

Güncelleme Tarihi:

Merzifon Kaymakamı Geyim:
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2015 11:13

"2014 yılında 140 bin yolcu Amasya Merzifon Havaalanı'nı kullandı"

Haberin Devamı

AMASYA (AA) - Merzifon Kaymakamı Fatih Geyim, 2014 yılında 140 bin yolcunun Amasya Merzifon Havaalanı'nı kullandığını söyledi.

Geyim, yaptığı açıklamada, 2014 yılı ve 2015 yılı için ilçeyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Merzifon’da hava şartları dolayısı ile 5 defa uçak seferinin iptal edildiğini hatırlatan Geyim, şöyle devam etti:

"Bu zaman diliminde 2014 yılı sonu itibari ile 140 bin yolcuya ulaştık. 140 bin yolcu Amasya Merzifon Havaalanımızı kullandı. Geçen yıl 2013 yılı sonu itibari ile 113 bin 730 yolcumuz vardı. Mukayese ettiğimiz zaman Türkiye ortalamasının üzerinde yüzde 23'lük bir artış var. Umut ediyorum bu artış devam edecektir."

Geyim, 2015 yılı itibariyle Engelsiz Yaşam Merkezi'nin temelinin atılacağını belirterek, "Merzifon Belediyemiz buranın imarını arzu ettiğimiz şeklide hazırladı. Çevre Şehircilik İl Müdürlüğümüz projenin yaklaşık maliyetini hazırlıyor" dedi.

Haberin Devamı

Merzifon Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak yurt binası yaptırarak İlçe Milliği Eğitim Müdürlüğüne teslim ettiklerini, şu anda hem İmam Hatip hem diğer öğrencilerin bu yurdu kullandığını belirten Geyim, şunları kaydetti:

"2015 yılının 2. döneminde yapımı devam eden İmam Hatip Ortaokulu eğitim ve öğretim faaliyetlerine başlayacaktır. Fatih ve Mehmet Akif Ersoy mahallelerindeki ilköğretim okulumuzda 8'er derslikli ek binaların hızlı bir şekilde inşaatı devam ediyor. Bunlar 2015 - 2016 eğitim yılı itibari ile hizmete geçerler diye tahmin ediyorum. 2015 yılı içerisinde Merzifon’a açılacak fakülte ile ilgili olarak somut adımlar atılacaktır. Merzifon halkı bu konuda sorumluluklarını yerine getirecektir. Elini taşın altına koyan bir halkımız var. Merzifon Organize Sanayi Bölgemizde kamulaştırma çalışmaları devam ediyor. Yaklaşık bin dönüm arazi kamulaştırılacak. Bu sayede organize sanayimiz vasıtası ile 10 bin kişi istihdam edilecek."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!