Amasya'da su tarifesine indirim

Güncelleme Tarihi:

Amasyada su tarifesine indirim
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2022 11:00

Amasya'da su tarifesine indirim

Haberin Devamı

Sinan HARMANCI/AMASYA,(DHA)- AMASYA Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin su indirimi çağrıları kentte meterküpü 1,20 lira olan içme suyu ücretini 1 liraya indirdiklerini belirtti.

Kentte geçen yıl 2.20 lira olan su ücretini yüzde 50 indirerek 1.20’den sattıklarını belirten Başkan Sarı, “Zaten Türkiye’de en ucuz suyu veren bizdik. Talimatlar üzerine bu suyun fiyatını 1 liraya indirdik. En ucuz su faturası Amasya’dadır” dedi.

Son 3 yıldır Ramazan aylarında ve dini bayram günlerinde halkın bütçesine destek olmak için su ücreti almadıklarını söyleyen Sarı, bu kış döneminde de kentte ikamet eden üniversite öğrencilerinin su faturalarını belediye olarak karşıladıklarını söyledi.

‘TÜRKİYE’DE EN KALİTELİ VE EN UCUZ SU AMASYA’DA’

Türkiye’de en kaliteli ve en ucuz suyu Amasya’nın verdiğini vurgulayan Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı “Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Genel Başkanımızın bugün su faturaları ile ilgili MHP’li belediyelere yazılı talimatları ile vatandaşlarımızı bir noktada rahatlatılabilmeleri için su ücretlerinin ucuzlatılması söylemlerinin ardından Türkiye’de en kaliteli, berrak ve dağdan gözelerden gelen suyun tonunu biz Amasya’da 1,20’den 1 liraya ucuzlattık. Türkiye’de en kaliteli ve en ucuz suyun Amasya’da olduğunu iddia ediyorum. Diğer illerde böyle bir uygulamayanın olduğunu düşünmüyorum” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!