Dar gelirli vatandaşlara küçükbaş hayvan desteği

Güncelleme Tarihi:

Dar gelirli vatandaşlara küçükbaş hayvan desteği
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2015 13:43

Haberin Devamı

AKSARAY (AA) - Aksaray Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nce "Koyunculuk Projesi" kapsamında, dar gelirli 4 vatandaşa 84 damızlık küçükbaş hayvan düzenlenen törenle dağıtıldı.

Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Yeşilova beldesinde düzenlenen dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, dar gelirli vatandaşların kendi geçimlerini rahat şekilde temin edebilecek imkanı sağlamak amacıyla bu tür projelerin uygulandığını söyledi.

Aksaray'da son yıllarda küçükbaş hayvancılığın önemli bir gelişim gösterdiğini belirten Ataklı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 2014 yılında hazırlanan 24 koyunculuk projesi için Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'nce 1 milyon 53 bin lira ödenek aktarıldığını ifade etti.

Ataklı, vatandaşlara dağıtılan koyun ve koçlara iyi bakılıp hayvan sayısının arttırılması gerektiğini vurgulayarak, bugüne kadar 62 vatandaşa toplamda 62 koç, bin 240 koyun dağıtımının gerçekleştirildiğini belirtti.

Haberin Devamı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun ise proje kapsamında 4 kişiye 4 koç 80 koyun dağıtımının yapıldığını, hak sahiplerinin koyun ve koçların bedelini iki yıl ödemesiz sonraki 6 yılda eşit taksitte faizsiz ödeyeceklerini kaydetti.

Törene, İl Jandarma Komutanı Albay Levent Ölmez, Vali Yardımcısı Tolga Polat, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, Yeşilova Belediye Başkanı Adnan Bayraktar ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Şenol Mutlu katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!