Aksaray’dan İzmir'e yardım TIR’ları gönderildi

Güncelleme Tarihi:

Aksaray’dan İzmire yardım TIR’ları gönderildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2020 11:34

Aksaray’dan İzmir'e yardım TIR’ları gönderildi

Haberin Devamı

Erkan ALTUNTAŞ/AKSARAY, (DHA)- AKSARAY’da Valilik ile Belediye öncülüğünde başlatılan 'İzmir’e deprem kampanyası' kapsamında toplanan kuru gıda ve battaniyeler, 6 TIR’la depremzedelere gönderildi.

İzmir'de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremden etkilenenler için Aksaray Valiliği ve Belediyesince başlatılan "Aksaray'ın Kalbi İzmir İçin Atıyor" yardım kampanyası başlatıldı. Valilik, belediye ve sivil toplum örgütlerinin katılımıyla gerçekleştirilen kampanyada toplanan kuru gıda ve battaniyeler TIR’lara yüklendi.
Vali Hamza Aydoğdu , “Bugün 6  yardım TIR’ımızı İzmir’e uğurluyoruz. Bizim milletimizin kadir şinazlık tarafları var. En önemlisi zor zamanlarda birbirimize kenetlenerek, acılarımızı paylaşarak bunları atlatmasını bilen, dünyadaki nadir milletlerdeniz. Yardım kampanyasını belediye başkanımız ile birlikte duyurduktan sonra, bütün sivil toplum örgütlerimiz ve oda başkanlarımız ile ilçelerdeki halkımız yardım seferberliğine katıldı. Burada gerçekten çok duygusal anlar yaşadık. Şehrimizde çeyizi için sakladığı ürünleri getiren genç kızlarımız oldu. Bu millet kolay kolay yıkılmaz ve parçalanamaz, bölünemez. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.
Belediye Başkanı Evren Dinçer ise, ''İzmir’deki depremin üzüntüsünü Aksaray olarak derinden yaşıyoruz. Oradaki yaraları sarmak adına Aksaray ilimizde valiliğimiz, belediyemiz ve sivil toplum kuruluşları ile bir yardım kampanyası başlattık. 5 TIR ve 1 kamyonumuzu İzmir’e uğurladık. Depremde hayatını kaybeden tüm hemşerilerimize Allahtan rahmet diliyorum. Yaralı İzmir’li hemşerilerimize Allahtan acil şifalar diliyorum. İzmir depreminde buradan İzmir’e giderek deprem çalışmalarına katılan UMKE ekiplerimize de çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.”diye konuştu.
FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!