Aksaray’da 'Millet Kıraathanesi' hizmete açıldı

Güncelleme Tarihi:

Aksaray’da Millet Kıraathanesi hizmete açıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2020 16:28

Aksaray’da 'Millet Kıraathanesi' hizmete açıldı

Haberin Devamı

Erkan ALTUNTAŞ/AKSARAY, (DHA) -AKSARAY Belediyesi tarafından kente kazandırılan Genç Osman KOP Millet Kıraathanesi, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz'un katıldığı törenle açıldı. 
Açılış törenine Vali Hamza Aydoğdu, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Belediye Başkanı Evren Dinçer ve protokol üyeleri katıldı.  Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, millet kıraathanelerinin hizmete girdiği tüm şehirlerde kültürel ve sosyal hayata katkı sağladığını belirtti. Yavuz, ''Millet kıraathanelerimiz, hizmetleriyle yediden yetmişe herkese okuma alışkanlığı kazandıran, kısa zamanda kentlerimizin kültürel kimliğini geliştiren unsurlardan birisi haline geldi. Millet kıraathaneleri vatandaşlarımız tarafından çok sevildi. Halkımızın çeşitli sosyal faaliyetler için bir araya gelerek boş zamanlarını değerlendirdiği ve kitaplarla buluştuğu millet kıraathanelerinin sayısının artırılması, ülkemizin kültürel gelişimine önemli bir katkı sağlıyor.''dedi. 
Belediye Başkanı Evren Dinçer ise Millet Kıraathanesinin 330 metrekarelik bir alana sahip olduğunu ve içerisinde 11 bin kitabın yer aldığını ifade etti. Gençler için okuma salonları, bilgisayarlar gibi pek çok şeyin olduğunu aktaran Dinçer, "İçeride çocuklara ve gençlerimize ücretsiz ikramlarda bulunacağız. Gençlerimizi kütüphaneye alıştırmaya çalışacağız. Belediyemizin yapacağız kütüphanelerle birlikte kentimiz geniş bir vizyona sahip olacak. Millet Kıraathanemiz vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun." diye konuştu. 
FOTOĞRAFLI 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!