Aksaray'da kentin kimliğine uygun projeler hayata geçiriliyor

Güncelleme Tarihi:

Aksarayda kentin kimliğine uygun projeler hayata geçiriliyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2020 13:16

Aksaray'da kentin kimliğine uygun projeler hayata geçiriliyor

Haberin Devamı

Erkan ALTUNTAŞ/AKSARAY,(DHA)- AKSARAY Belediyesi, kentin kimliğine uygun projeler hayata geçiriyor.  
Aksaray’da tarihi değerlerin ortaya çıkartmak noktasında çalışmalarına başlanılan projelerin başında Bedir Muhtar Kabristanlığı içerisinde hayata geçecek olan Bedir Muhtar Cami ve Külliye projesi geliyor.
Bedir Muhtar Cami ve Külliye projesi Belediye Başkanı Evren Dinçer’in seçim öncesinde projeleri arasında yer alıyordu. Aksaray Belediyesi ekiplerince projenin uygulanacağı bölgede yapılan zemin iyileştirme ve alt yapı çalışmalarının ardından temel atma töreni gerçekleşti.
Belediye Başkanı Evren Dinçer, şehirlerin bir mana etrafında toplandığını belirterek, projenin en kısa zamanda hayata geçmesi için çalışmaları aralıksız sürdüreceklerini vurguladı.
Belediye Başkanı Evren Dinçer, proje tamamlanarak hizmete sunulduğunda erkek ve kadın  bin vatandaşın aynı anda namaz kılma kapasitesinde olacağını ifade etti. Ayrıca Külliye kapsamında oluşturulacak taziye evleri ve diğer müştemilat alanları da vatandaşların hizmetinde olacak.
Belediye Başkanı Evren Dinçer’in tarihi mekanları ortaya çıkartmak adına başlattığı projeler kapsamında yapımı Selçukluya dayanan Tarihi Kalanlar köprüsü de restore ediliyor.
Yüzlerce yıllık tarihi geçmişiyle birçok seyyahın eserlerine konu olan kadim şehir Aksaray’ın bir tarihi ve kültürel bir zenginliği daha Belediye Başkanı Evren Dinçer’in girişimleri sonucu restore ediliyor. 
Tek yöne eğimli köprüler grubunda yer alan köprü ikisi büyük, ikisi küçük sivri kemerli dört gözden oluşuyor. Düzgün kesme ve kaba yonu taş malzemeden inşa edilen köprünün uzunluğu yaklaşık 36 metre. Anadolu Selçuklular tarafından inşa edildiği bilinen Kalanlar köprüsü o dönemin izlerini de üzerinde bulunduruyor.
Belediye Başkanı Evren Dinçer’in girişimleri ile çalışma başlatılarak aslına uygun olarak restore edilen tarihi Kalanlar Köprüsü çalışmaların tamamlanması ile birlikte eski ihtişamına kavuşacak.Tarihi Kalanlar köprüsü yanında yapılacak Kalanlar Millet Bahçesinde vatandaşlar hoş vakit geçirme imkânı elde edecek. Aksaray'da, 30 bin 452 metrekarelik alana sahip millet bahçesi yapılacak. Kalanlar Mahallesi'ne yapılacak olan millet bahçesinin içerisinde çocuk oyun alanları, yürüyüş parkurları, engelli açık otoparkı, görsel güzellik sağlayan süs bitkileri ve yetişkinler için spor alanları yer alacak. 
Dinçer, "Mahallemiz, bünyesinde barındırdığı yeşil alan varlığı ile zaten doğal bir güzelliğe sahip. Burada uygulayacağımız proje ile bu doğal güzelliği ortaya çıkartacağız. Vatandaşlarımızın, aileleri ile güzel zaman geçirebilecekleri bir mekân haline getireceğiz. Şehrimize hayırlı olsun.''dedi.
 Belediye Başkanı Evren Dinçer’in projeleri arasında yer alan Bilim Merkezinde gençler İHA ve SİHA eğitimleri alacak.
Aksaray Belediyesi tarafından Tacin Mahallesi Recep Tayyip Erdoğan Gençlik Parkı içerisinde yapılan Aksaray Bilim Merkezinde gençler bilim ve teknolojiyle buluşacak. Bilim Merkezinde, gençlerin sosyal ve kültürel anlamda kendilerini geliştirebilmeleri için her türlü imkân oluşturuldu. Gençlerin teknolojik gelişmeleri yakından takip etmeleri için tüm imkânların sağlandığı Bilim Merkezinde, İHA ve SİHA eğitimleri ve ilgili kurslar düzenlenecek. Burada verilen eğitimlerle gençlerin insansız hava aracı veya model uçak teknolojisini öğrenme, uçurma yeteneğini kazanma ve üretiminde rol alma yeteneği kazandırılacak. Ayrıca gençler bu alanda kurulan laboratuvarları AR-GE amaçlı kullanarak geleceğe yönelik yüksek teknoloji imkanlarıyla üretim yapma becerisi elde edecek. 

Gençlik Merkezinin hizmete açılması ile Gençlerin yeni uğrak noktası olacağını vurgulayan Belediye Başkanı Evren Dinçer yaptığı açıklamada; ‘’ Sürekli gelişen bir dünyada gençlerin de kendilerini geliştirmeleri için onlara imkân sunulması gerekir. Bizler de gençlerin kendilerini geliştirebilme imkânı bulabilecekleri bir Bilim merkezi tasarladık. Yaptığımız bu çalışmayı gençlerimizin ilgi ve ihtiyaçları doğrultusunda onlardan fikir alarak dizayn ettik. Hazırlıklarımızın tamamlanması ile birlikte açacağımız bilim merkezimiz gençler için yeni cazibe noktası olacak.’’ dedi.
FOTOĞRAF 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!