Aksaray’da Seçim Güvenliği Toplantısı

Güncelleme Tarihi:

Aksaray’da Seçim Güvenliği Toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2015 16:37

AKSARAY’DA VALİ ŞEREF ATAKLI BAŞKANLIĞINDA SEÇİM GÜVENLİĞİ VE SEÇİM ÖNLEMLERİ TOPLANTISI YAPILDI.

Aksaray’da Vali Şeref Ataklı başkanlığında seçim güvenliği ve seçim önlemleri toplantısı yapıldı.
Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya İl Jandarma Komutanı Albay Levent Ölmez, Vali Yardımcıları Tolga Polat, Armağan Önal, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, ilçe kaymakamları ile siyasi partilerin il başkanları ve parti temsilcileri katıldı.
Vali Şeref Ataklı, 7 Haziran 2015 Tarihinde yapılacak Milletvekilliği Genel Seçimlerinin huzur ve güven içinde yapılması için gerekli bütün tedbirlerin alınacağını söyledi. Seçimlerde halk iradesinin tam anlamıyla sandığa yansıması amacıyla güvenlik birimleri ile ilgili kamu kurumlarının seçim öncesi ve seçim sonrası için gerekli tedbirleri alacağını belirten Vali Ataklı, herhangi bir aksamaya meydan verilmeyeceğini ifade etti.
Vali Ataklı, "Tüm kamu görevlileri tarafsızlıklarını zafiyete düşürecek tutum ve davranışlarda bulunmadan üzerlerine düşen görevleri yerine getirme konusunda azami derecede gayret gösterecektir. Seçimlere katılan siyasi partilerimizden de yaşanabilecek herhangi bir sıkıntı ve olumsuzluklar karşısında titizlikle hareket etmelerini olası bir durum karşısında emniyet ve jandarma güçlerimizi haberdar etmelerini bekliyoruz" diye konuştu.
Toplantıda, seçim çalışmaları sürecinde parklara, bahçelere, meydanlara, elektrik direklerine, trafolara, genel yol-cadde ve sokaklara, kaldırımlara, köprülere, alt ve üst geçitlere, kavşaklara, kamu kurumu niteliğindeki bina ve eklentilerine her türlü propaganda malzemesinin asılması ve yapıştırılmasının yasak olduğu belirtilirken, toplantıya katılan siyasi parti temsilcilerinin de mutabık kaldığı belirtildi. Mutabık kalınan konular ise, “İlimizde seçimlerin huzur ve güven içerisinde yapılması amacıyla, konvoyların güvenlik, trafik, gürültü yakıt tasarrufu açısından yapılmaması gerektiği, sadece parti liderlerinin katılacağı mitinglerle ilgili olarak konvoy düzenlenmesinin uygun olacağı, çevre kirliliğine yol açmamak amacıyla da sadece miting alanlarının afiş ve posterlerle süslenmesinin uygun olacağı, mitinglerde ve seçim çalışmalarında kullanılacak olan ses cihazlarının halkı rahatsız etmemesi konusunda gerekli hassasiyetin gösterileceği" olarak ifade edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!