Aksaray 'da gerçeği aratmayan tatbikat

Güncelleme Tarihi:

Aksaray da gerçeği aratmayan tatbikat
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2019 13:09

Aksaray 'da gerçeği aratmayan tatbikat

Haberin Devamı

Erkan ALTUNTAŞ/AKSARAY,(DHA)- AKSARAY'da ambulanslara yol vermenin önemine dikkat çekmek için yapılan trafik kazası tatbikatı, gerçeği aratmadı. 
İl Sağlık Müdürlüğü, '1-7 Aralık 112 Acil Sağlık Hizmetleri Haftası' nedeniyle tatbikat düzenledi. Ambulanslara yol vermenin önemine dikkat çekmek amacıyla yapılan tatbikatta senaryo gereği kaza yapmış bir aracın altındaki ve içindeki yaralılara 112 Acil Servis ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri  (UMKE) ekipleri müdahale etti. Gerçeği aratmayan tatbikatla görevlileler, 30 yaralıya müdahale edip, hastaneye kaldırılmasını sağladı. 
Tatbikat sonrası açıklama yapan Aksaray Valisi Ali Mantı, ''112 Acil Sağlık Hizmetleri Haftası kapsamında   İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından değişik ekiplerle bütün sağlık potansiyelini kullanarak gerçek bir tatbikat yaptı. Bu tatbikatta hepimiz gördük ki olayla hızlı bir şekilde müdahale ediliyor. Sadece hızlı müdahaleyle çok insani sağlık acısından ne yapılması gerekiyorsa burada fedakârca müdahaleler yapıldı. Biz bunu yakından izledik. Tüm ambulanslarımız zamanında geldi. Tüm ekipler kaya anında müdahale etti.''diye konuştu.
FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!