Aile hekimleri, Aksaray'da toplantı

Güncelleme Tarihi:

Aile hekimleri, Aksarayda toplantı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2018 15:18

Aile hekimleri, Aksaray'da toplantı

Haberin Devamı

Erkan ALTUNTAŞ/AKSARAY,(DHA)- AİLE Hekimleri Dernekleri Federasyonu ile Türkiye Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Derneği arasında yapılan iş birliği kapsamında ‘Erişkin Bağışıklıma’ projesinin toplantısı Aksaray’da yapıldı.
Bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İftihar Köksal, "Türkiye'de çocuk aşılamasında dünyaya örnek olan yüzde doksan üzerinde ki bağışıklıma oranlarının erişkinlerde de başarılması sağlanırsa dünyaya örnek oluruz.”dedi.
Tıp biliminin her gün geliştiğini söyleyen Köksal, ''Enfeksiyon hastalıkları da her gün değişiyor. Mikroplar da çok akıllı her gün yeni bir kılıkta karşımıza çıkıyorlar. Bir hastalıktan korunma tedavi etmekten çok daha kolay. Bunu hepiniz çok yakından biliyorsunuz. Bu nedenle biz aşılamayı çocuklarda değil erişkinlerde olduğu yere gelmesi için bu işin gönüllü neferleri olarak inşallah bu işin Türkiye'de istediğimiz yere getirmekte en büyük hedefimiz.”diye konuştu.  
AHEF yönetim Kurulu Başkanı Şenol Atakan  sağlık alanında basamakların bağımsız olmadığını belirterek,''Birinci, ikinci ve üçüncü basamak olarak sorunları ne kadar birlikte söylersek o kadar iyi olacağını bu toplantılarla ispatlamaya başladık. Birlikte söylemenin gücü çok daha büyük oluyor.”dedi.   

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!