Muhtarlardan Başkan Çoban'a teşekkür ziyareti

Güncelleme Tarihi:

Muhtarlardan Başkan Çobana teşekkür ziyareti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2018 16:53

Muhtarlardan Başkan Çoban'a teşekkür ziyareti

Haberin Devamı

 

Satılmış AKKAŞ/AFYONKARAHİSAR, (DHA) - AFYONKARAHİSAR'da görev yapan muhtarlar 31 Mart'ta görev süresi dolacak Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'a hizmetlerinden dolayı teşekkür ziyaretinde bulundu.

Afyonkarahisar Muhtarlar Derneği çatısında birleşen muhtarlar Dernek Başkanı Şengül Neşe Yılmaz başkanlığında Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'a ziyarette bulundu. Dernek Başkanı Şengül Neşe Yılmaz, Başkan Çoban'ın yeniden aday gösterilmesi halinde hayırlı olsun ziyaretinde bulunmayı arzu ettiklerini ancak aday gösterilmemesi nedeniyle teşekkür ziyaretinde bulunduklarını söyledi. Önümüzdeki sürecin Başkan Çoban'ın kendisi ve ailesi için hayırlı olmasını dileyen Neşe Yılmaz, Afyonkarahisar Belediyesi'nin Başkan Burhanettin Çoban'ın başkanlığında çok değerli bir 10 yıl geçirdiğini vurguladı. Muhtarlar adına Başkan Çoban'a şükran dileklerini sunan Yılmaz, "Misafirlerinizi ayakta karşılayıp kapıda uğurlayan bir başkan oldunuz. Sizi hiçbir zaman unutmayacağız" dedi.

Mahalle muhtarlarına ziyaretleri dolayısıyla teşekkür eden Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, "İnsanlar dostlarını sadece mutlu günlerinde değil, üzgün günlerinde de yanında görmek isterler. Daha da önemlisi güç ve makam varken değil, güç ve makam yokken gösterilen ilgiden daha çok mutlu olurlar. Bu açıdan mahalle muhtarlarımızın ziyareti beni çok mutlu etti" diye konuştu.

2009 yılında göreve geldiğinde kendisi için, "Avukat, asık suratlı, kimseyle görüşmez, insanlara tepeden bakar" gibi sözler söylendiğini belirten Başkan Çoban, "Kapımızı hiç kimseye kapatmadık. Bu zengin, bu fakir demedik. Çünkü biz, insanımızı ve şehrimizi seviyoruz. Yaşadığımız şehre, ülkemize, borcumuzu nasıl en güzel şekilde ödeyebiliriz bunun peşinde olduk. Geldiğimiz gün, 'Bir gün elbet görevim bitecek. Görevim bittikten sonra Afyon sokaklarında başım dik selam verip, alabilecek şekilde olmak istiyorum' demiştim. Hamdolsun o yolda hizmet ettik" dedi.

'BU ŞEHİR KAVGALARDAN ÇOK ZARAR GÖRDÜ'

Başkan Çoban, şöyle devam etti:

"Her şeyi çok güzel mi yaptık, mutlaka eksik bıraktığımız, yanlış yaptığımız olmuştur ama niyetimiz hep halisti. Gece gündüz bu şehre nasıl fayda sağlayabiliriz derdinde olduk. Sadece belediyemizin ilgi alanı için değil, şehrimizi ilgilendiren konularda siyasilerimizle, yöneticilerimizle ve kurumlarımızla işbirliği içinde olmaya çalıştık. Bu şehir kavgalardan çok zarar gördü. Ben daha önce belediye meclis üyeliği yaptım. Bir belediye başkanın, şehrin siyasileriyle, yöneticileriyle, kurumlarla ve sivil toplum kuruluşlarıyla uyumlu çalışarak şehre ne kadar fayda sağladığını, tam tersi durumda ise bundan şehrin ne kadar zarar gördüğüne şahit oldum. Ben göreve geldiğimde 'Kimseyle kavga etmeyeceğim' dedim. Zaman zaman sorunlar oldu ama hep alttan alan biz olduk. Bakanımızla vekillerimizle son 10 yılda ilimizde görev yapan 5 valimizle uyumlu bir şekilde çalıştım."

Bu anlayışlarından dolayı şehrin kazandığını vurgulayan Başkan Çoban, "Mahalle muhtarlarımızla da güzel bir birlikteliğimiz oldu. Hepsinden Allah razı olsun. Onlardan çok büyük ilgi ve yakınlık gördük. Bizlere ilettikleri sorunları çözmek için azami gayret gösterdik. Zaten şehirde yapılan yatırımlar her şeyi gösteriyor. İnşallah bu yatırımlar durmadan devam eder. İnsanlar geçici, hizmetler bakidir. Adaylar açıklanmadan önce 'Allah'ım benim için hayırlısı neyse onu nasip et' diye dua etmiştim, demek ki benim için hayırlısı buymuş. Yine partimizin bir neferi olarak seçimlerde partimiz için, vekillerimiz için Cumhurbaşkanımız için çalışacağız" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!