KOBİ'lere nefes kredisi desteği

Güncelleme Tarihi:

KOBİlere nefes kredisi desteği
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2020 11:17

KOBİ'lere nefes kredisi desteği

Haberin Devamı

Muzaffer NAL/ÇAY, (DHA)- AFYONKARAHİSAR'ın Çay Ticaret ve Sanayi Odası, Bolvadin Ticaret Borsası ve Bolvadin Ticaret ve Sanayi Odası ile özel bir banka arasında nefes kredisi protokolü imzalandı.

Çay Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Kaygısız, Bolvadin Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Boyar, Bolvadin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uğur Fidan ile özel bir bankanın Şube Müdürü Sencer Okutan arasında KOBİ'lere düşük faizli 1 yıl ödemesiz 12 ay taksitli nefes kredisi protokolü imzalandı.

Çay TSO Başkanı Salih Kaygısız, "Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Kredi Garanti Fonu'nun imzaladığı protokol çerçevesinde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile borsalarımızın finansman desteği nefes kredisi uygulaması başladı. Bolvadin Ticaret Borsası ve Bolvadin TSO işbirliği ile özel bir bankayla protokol imzaladık. Cirosu 3 milyon TL ve altında olan işletmeler azami 50 bin TL, 3 bin- 25 bin TL (dahil) arasında cirosu olan işletmeler 100 bin TL kredi kullanabilecek. TOBB nefes kredisi faizi yıllık yüzde 7.5 olacak. 2020 yılında anapara ve faiz ödemesi olmayacak. Kredi 2021 yılında 12 eşit taksitte geri ödenecek. Kredinin yüzde 80'ini hazine destekli KGF kefaleti kapsamında olacak. Daha sonra kamu bankaları da projeye katılacaklar" dedi.

Nefes kredisi alacak küçük işletme sahiplerinin üye oldukları Çay ve Bolvadin odalarından belge alacağı belirtildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!