Karaaslan: Rekor kırdık

Güncelleme Tarihi:

Karaaslan: Rekor kırdık
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2021 14:19

Afyon Şeker Fabrikası Genel Müdürü Burak Karaaslan, biten kampanya döneminin ardından yaptığı açıklamayla, rekorlar kırarak, verimli bir kampanya dönemi geçirdiklerini açıkladı.

Haberin Devamı

Afyon Şeker Fabrikası’nın 2018-2019 kampanya yılında özelleştirilerek Doğuş Çay ailesine katıldığını anımsatan Karaaslan, “Geçen 3 yıl içerisinde 120 milyon TL yatırım yapılmıştır, 2020-2021 kampanya döneminde 4 ilde 102 köyde 2 bin 337 çiftçi ile sözleşmeli tarım yaparak, 167 bin dekar arazi ekimi gerçekleşerek, 1 milyon 139 bin ton pancar satın alınmıştır” dedi. Kaarasalan yaptığı açıklamada şöyle devam etti:

VERİMLİ BİR SEZON GEÇİRİLMİŞTİR

“Buna karşılık 1 milyon 90 bin ton pancar işlemiş olup, 146 bin ton şeker, 50 bin ton melas, 20 bin ton kuru küspe, 235 bin ton yaş küspe üretimi gerçekleşmiştir. Bu değerler ile Afyon Şeker tarihine yeni bir rekor ekleyerek verimli bir kampanya sezonu geçirilmiştir. Pandemi ortamında, zor şartlarda, her türlü tedbiri alarak, yerli ve milli üretime devam etmiştir. Mevcut günlük pancar işleme kapasitesi 6 bin ton/gün olan fabrikada yapılan yatırımlar ve her gün büyük özverili bir çalışma temposuyla, 9 bin ton/gün ortalamasıyla kapasite sınırlarının üzerine fazlasıyla çıkarak üretim sezonunu kapatmıştır. Çiftçilerimizin alın teri ile ürettiği pancarların tamamı en verimli şekilde değerlendirilmiştir.”

Haberin Devamı

BÖLGE EKONOMİSİNE BÜYÜK KATKI

Her bir çiftçinin memnuniyetinin öncelikleri olduğunu vurgulayan Karaaslan, “Onların emeğinin karşılığı eksiksizce mart ayı içerisinde ödenecektir. Bu ödeme sonrasında toplamda 505 milyon TL ile bölge ekonomisine büyük katkı sağlamaktadır. Başarı ivmesinden ödün vermeyen Doğuş Afyon Şeker Fabrikası ekibi önümüzdeki kampanya sezonunu daha iyi geçirebilmek için 100 milyon TL’lik yatırım planlamaktadır” diye konuştu. Karaaslan, “Özelleşen fabrikalar arasında en çok şeker üretimini gerçekleştiren ve bu denli büyük derecede yatırımlarla en çok gelişimi destekleyen fabrika olmanın haklı gururunu yaşamaktayız. Bunların yanında Afyon ve civarı halkına iş imkanı sağlayarak birçok ailenin ekmek kapısı olmuştur. Gençlerimizin yeni meslekler edinmesi sağlanmıştır. En güzel çay Doğuş Çay sloganımıza en güzel çayı tatlandıran en tatlı şekeri ekleyebilmek için her geçen gün kalite standartlarını yükseltmek amaçlı bir çok yatırım yapılmıştır. TSE gibi köklü bir kuruluştan ISO 9001, FSCC 22000, Enerji Yönetim Sistemi 50001 belgeleri alınarak şeker kalitemiz tescillenmiştir” ifadelerini kullandı.

BAKMADAN GEÇME!