İhsaniye'de sağanak zarara neden oldu

Güncelleme Tarihi:

İhsaniyede sağanak zarara neden oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2022 10:32

İhsaniye'de sağanak zarara neden oldu

Haberin Devamı

 

Ali Fuat GÜÇLÜER/AFYONKARAHİSAR, (DHA) - AFYONKARAHİSAR'ın İhsaniye ilçesinde sağanak nedeniyle bir ev göçerken, tarım arazilerinde hasar oluştu. Tarım arazilerinde mahsur kalan 15 kişi ise ekiplerin çalışmasıyla kurtarıldı.

Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesinde dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluşurken sürücüler trafikte ilerleyemedi. İhsaniye ilçesinde sağanağın oluşturduğu sel nedeniyle bazı köylerde tarım arazilerinde su baskınları kaynaklı hasarlar oluştu. Ayazini'nde sel nedeniyle köydeki bir evin göçtüğü ve tarım arazilerinde mahsur kalanlar için bölgeye sağlık, AFAD, jandarma, İl Özel İdare, Afyonkarahisar Belediyesi ve Devlet Su İşleri (DSİ) ekipleri ile çok sayıda iş makinesi sevk edildi.

Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, Ayazini köyüne giderek muhtarlık binasında oluşturulan kriz masasında koordinasyon sağlayarak bölgedeki arazilerde mahsur kalan 15 kişinin kurtarılması için çalışmaları kontrol etti.

İhsaniye Kaymakamlığı, AFAD İl Müdürlüğü, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri köyde hasar tespit çalışmalarına başlarken AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay da bölgede inceleme yaptı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!