Hastanın kafasındaki tümör burnundan çıkarıldı

Güncelleme Tarihi:

Hastanın kafasındaki tümör burnundan çıkarıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2020 16:10

Hastanın kafasındaki tümör burnundan çıkarıldı

Haberin Devamı

 

Ali Fuat GÜÇLÜER/AFYONKARAHİSAR, (DHA)- AFYONKARAHİSAR'da özel bir hastaneye başvuran bir hastanın başında tespit edilen tümör, burun boşluğundan girilerek çıkarıldı.

Görme kaybıyla Afyonkarahisar'daki özel bir hastanenin beyin ve sinir cerrahi merkezine başvuran Uşaklı A.K.'nin (72), yapılan tahlil ve tetkikleri sonucunda, hipofiz bezine yerleşmiş ve kafa tabanındaki sinirlere baskı yapan bir tümör tespit edildi. Beyin ve sinir cerrahi uzmanı Op. Dr. Celal Özbek Çakır tarafından beyindeki tümörün alınması için operasyon kararı verildi. Hasta konforunu artıran endoskopik hipofiz cerrahisi (transsfenoidal) yöntemiyle, burun boşluğundan girilerek yapılan başarılı operasyonla hastanın beynindeki tümör alındı.

Op. Dr. Celal Özbek Çakır, "Transsfenoidal cerrahi burun boşluğundan girilip hipofiz tabanına ve oradan hipofize ulaşılıp yapılan cerrahidir. Bu yöntemle normalde kafatası açılıp yapılan cerrahi bu yapıların hiçbirine dokunulmadan yapılabilmektedir. Hastamız da 72 yaşında, ani gelişen göz kapağında düşme, görme kaybı ve şiddetli baş ağrısı ile bize geldi. Hastanın tetkiklerinde 'sella' dediğimiz kafa tabanında hipofiz bezinin yerleştiği boşlukta büyük bir kitle ve buna bağlı bu bölgedeki kranial sinirlerin baskı altında kaldığını görerek cerrahi kararı aldık. Hastaya transsfenoidal girişimle tümörü tamamen boşalttık ve problemsiz olarak servise aldık" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!